© Geknipt

Geknipt organiseert cultuurnamiddag op Werelddag van verzet tegen Armoede

Mechelen -

De verenigingen die deel uitmaken van het het Mechelse armoedecollectief Geknipt organiseren op zondag 17 oktober een namiddag vol vrijetijdsactiviteiten en cultuur in het Cultuurcentrum. De aanleiding voor het evenement is de Werelddag van verzet tegen Armoede.

“Zelf kunnen bepalen hoe je je eigen vrije tijd invult, is enorm belangrijk”, aldus de organisatie. “Bezoekers van armoedeorganisaties De Keeting en De Lage Drempel stelden daarom mee het programma samen. Want kunnen participeren aan cultuur gaat voor veel mensen in armoede gepaard met het overwinnen van financiële, sociale en praktische drempels.”

De evenementen starten om 12.30u in het Cultuurcentrum in Mechelen. Er zijn onder andere infostands, workshops en verschillende voorstellingen. Zo brengt theater Par Hasard de voorstelling ‘A pair of socks’ en is er ook een optreden van ‘Het koor dat niet noodzakelijk kan zingen’. De voorstelling en het optreden zijn gratis, maar je moet op voorhand wel reserveren. Dat kan online of ter plaatse.  (svds)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio