Het voertuig van de gedrogeerde bestuurder is tijdelijk in beslag genomen. 

Het voertuig van de gedrogeerde bestuurder is tijdelijk in beslag genomen. © Politiezone Mechelen-Willebroek

Bestuurder kruipt gedrogeerd en zonder geldig rijbewijs achter stuur van tientonner: hij én zijn werkgever krijgen pv

Willebroek -

De lokale politie heeft donderdagvoormiddag in Willebroek een controleactie gehouden op zwaar verkeer. Een van de chauffeurs was onder invloed van drugs en zijn rijbewijs was niet meer geldig.

Leo De Nijn

De controleactie vond plaats op de Boomsesteenweg en spitste zich toe op technische eisen, overlading, controle op de rij- en rusttijden en op de geldigheid van het rijbewijs van de chauffeurs. In totaal zijn elf vrachtwagens gecontroleerd.

Eén van hen reed met een trekker met oplegger die tot 44 ton kan vervoeren. Bij controle stelde de inspecteurs vast dat de bestuurder onder invloed was van cannabis, amfetamines en cocaïne. “Zijn rijbewijs was sinds 12 september voor alle categorieën niet meer geldig. De chauffeur had geen medische keuring ondergaan, wat verplicht is voor het besturen van zware transporten. Verder was hij ook in overtreding met de rij- en rusttijden”, zegt Dirk Van de Sande, politiewoordvoerder van de zone Mechelen-Willebroek.

 

 © Politiezone Mechelen-Willebroek

De chauffeur zijn rijbewijs is in beslag genomen en ook zijn voertuig werd voor vijftien dagen geïmmobiliseerd. Er wacht de chauffeur een dagvaarding voor de politierechter.

“Er is ook een proces-verbaal opgesteld tegen de werkgever wegens het toevertrouwen van de trekker-oplegger aan een bestuurder die geen houder is van een geldig rijbewijs.”

Controle buurtoverlast

In de namiddag controleerde de politie in het centrum van Willebroek. Daar hadden de inspecteurs vooral oog voor hangjongeren, lawaai en drugsproblematiek.

In totaal zijn 21 personen gecontroleerd. Vijf personen zijn in het bezit bevonden van een hoeveelheid drugs. Twee personen stonden geseind in een gerechtelijk onderzoek. Tot slot stond een persoon geseind voor een bevel tot gevangenneming. De man werd overgebracht naar de gevangenis in Mechelen.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio