BFM

Gasexplosie blaast raam uit appartement in Antwerpen-Noord, bewoner blijft nagenoeg ongedeerd

De Pothoekstraat in Antwerpen-Noord is vrijdagochtend vroeg opgeschrikt door een explosie in een appartement. Een bewoner was iets aan het klaarmaken op een campingvuurtje toen het misliep en er een ontploffing volgde. Die zorgde voor een luchtverplaatsing met schade aan ramen en deuren tot gevolg, maar de bewoner raakte volgens de Antwerpse politie niet ernstig gewond.

dvd

Het incident deed zich voor rond 4.52u aan het begin van de Pothoekstraat, in een appartement op de eerste verdieping nabij de campus Pothoek van de KDG-hogeschool. Iets voor vijf uur liep het mis toen een bewoner op zijn campingvuurtje iets aan het klaarmaken was.

“De luchtverplaatsing blies onder meer het raam uit het kozijn, maar verder bleef de schade in het appartement relatief beperkt”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. “De bewoner zelf werd opgevangen voor verzorging, maar is er niet ernstig aan toe. Verder raakte niemand gewond.”

De gasexplosie en daaropvolgende luchtverplaatsing moeten een aanzienlijke kracht hebben gehad, want het glas werd tot aan de overkant van de straat geblazen. Volgens de politie liepen er geen andere woningen schade op.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio