Vlaanderen Zingt Hazes in de Lotto Arena. Niet alle fans van André Hazes jr. willen naar het meezingspektakel. 

Vlaanderen Zingt Hazes in de Lotto Arena. Niet alle fans van André Hazes jr. willen naar het meezingspektakel. ©  rr

Fans boos na afgelaste concerten André Hazes jr.: “Hits van de oude Hazes interesseren ons niet, wij willen ons geld terug”

Antwerpen -

Jurgen M. (53) uit Zwijndrecht kocht drie kaarten aan 70 euro per stuk voor het concert op 10 november van André Hazes jr. in de Lotto Arena. Maar door zijn burn-out heeft Hazes al zijn concerten in november afgezegd. Als alternatief krijgen de fans het meezingspektakel Vlaanderen Zingt Hazes aangeboden. “Maar dat interesseert mij niet”, zegt Jurgen. “Mijn vraag om mijn geld terug te krijgen wordt niet beantwoord.” Volgens de organisatie is er achterstand van mails en krijgen fans die niet naar Vlaanderen Zingt Hazes willen hun centen sowieso terug.

Kristin Matthyssen

André Hazes jr. worstelt even met zichzelf. Zijn concerten op 10, 11 en 13 november in de Lotto Arena worden daarom vervangen door Vlaanderen Zingt Hazes. Een bij onze noorderburen bestaande concertreeks waarin het repertoire van André Hazes (senior en junior) vertolkt wordt door andere artiesten. In de Lotto Arena zullen onder anderen Jeroen van der Boom, Christoff, Metejoor, Pommelien Thijs en Xander de Buisonjé hun versies van Bloed, Zweet en Tranen en Zij Gelooft In Mij brengen. “In november zal André er niet bij zijn op zijn eigen feest. We begrijpen de ontgoocheling van de fans, maar met Vlaanderen Zingt Hazes hopen we alle mensen die al zoveel geduld hebben gehad een mooi alternatief aan te bieden”, liet organisatrice Patricia Khemili optekenen. “Mensen die al tickets hadden voor de concerten van Hazes, moeten niks doen en krijgen daarmee toegang tot het event.”

Maar Jurgen wil niet naar Vlaanderen Zingt Hazes. “Wij hebben 200 euro betaald om André Hazes jr. te horen zingen”, zegt hij. “Het repertoire van de oude Hazes interesseert ons niet. Wij hebben evenmin interesse om Christoff of Pommelien Leef te horen zingen. Wij willen ons geld terug.”

Jurgen contacteerde Tele Ticket Service, die niets kon doen en hem doorverwees naar de organisatie. “Ik stuurde dinsdag een mail naar info@vlaanderenzingthazes.com, maar kreeg nog geen antwoord.”

Volgens Bert Berteloot van managementbureau Two Build moet Jurgen niet panikeren. “Ondanks dat we een mooi alternatief aanbieden, zijn er inderdaad bezoekers die liever hun geld terugkrijgen. Natuurlijk is dit geen probleem en zal dat correct gebeuren. Via Tele Ticket Service zullen vanaf dinsdag de vrijgekomen plaatsen voor Vlaanderen Zingt Hazes opnieuw te koop worden aangeboden.”

Volgens Lien Meurisse, woordvoerder van FOD Economie, is de organisator dit ook wettelijk verplicht. “Als de organisator de mogelijkheid geeft om het concert bij te wonen van een ander artiest, ben je niet verplicht om dit te aanvaarden. Als je een ticket hebt geboekt voor een bepaalde artiest en die artiest zelf opzegt, moet er minstens de mogelijkheid zijn om een terugbetaling van het ticket te krijgen. Indien de organisatie in haar communicatie de indruk geeft dat ze dit recht niet hebben, dan is er sprake van misleidende handelspraktijken volgens het Wetboek van Economisch Recht.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio