© Patrick De Roo

Medewerkers vaccinatiecentrum Pallieterland krijgen bedankingsfeest

Lier -

Eerstelijnszone Pallieterland organiseerde donderdagavond een bedankingsfeest voor de medewerkers en vrijwilligers van het Lierse vaccinatiecentrum. Maar hun werk zit er nog lang niet op.

Chris Van Rompaey

De Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) bedankte hen, ook in naam van zijn collega’s uit Berlaar, Duffel, Nijlen en Ranst. “Jullie hebben hier 159.908 prikken gezet, soms zelfs tot bijna 13.000 per week. De vaccinatiegraad voor volledig gevaccineerden in onze eerstelijnszone bedraagt daardoor 96% bij de 65-plussers (95% in Vlaanderen), 93% bij de 18-plussers (91% in Vlaanderen) en 82% bij de volledige bevolking (79% in Vlaanderen).”

“Helaas weigerden 1.577 personen een inenting. Ik betreur dergelijke houding wel heel erg. De kans op besmetting is dan veel hoger, de kans om in het ziekenhuis te belanden eveneens, met een eventuele overbezetting van de ziekenhuisbedden op de intensieve afdeling. Dit zorgde dikwijls voor het gedwongen uitstellen van levensnoodzakelijke operaties. Ik kan ervan meespreken naar aanleiding van mijn openhartoperatie.”

 © Patrick De Roo

“Vandaag bedanken we met een groot feest alle medewerkers aan deze vaccinatiecampagne in onze eerstelijnszone, zowel professionelen als vrijwilligers. Jullie presteerden 46.300 uren, verdeeld over 12.100 shiften. Niet minder dan 1.700 vrijwilligers schreven zich in, procentueel mooi verdeeld over de vijf gemeenten en 67% van alle shiften werd door vrijwilligers gepresteerd”, aldus burgemeester Frank Boogaerts.

Toffe bende

Een van die vrijwilligers is David Clauw uit Lier. “Omdat ik zelf in de zorg werk, kreeg ik mijn eerste vaccin al in februari. Dat gebeurde in het ziekenhuis, op een zaterdag door vrijwilligers. Ik voelde me toen zo bevoorrecht dat ik iets wilde terugdoen. Toen de stad de oproep naar vrijwilligers voor Vaccinatiecentrum Pallieterland lanceerde, heb ik dan ook niet getwijfeld.”

“Ik engageerde me om één tot twee shifts per week te doen en daar ben ik meestal in geslaagd. Ik ben blij dat ik dit vrijwilligerswerk gedaan heb. We waren met een heel toffe bende en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen. Ik blijf trouwens vrijwilliger de komende maanden, maar dan wel op de nieuwe locatie van het vaccinatiecentrum, in het voetbalstadion van Lierse.”

David Clauw. © rr

 © Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier