Pieter Poriau legt eed af in gemeenteraad en vervangt raadslid Nathalie Mannaerts voor N-VA. 

Pieter Poriau legt eed af in gemeenteraad en vervangt raadslid Nathalie Mannaerts voor N-VA. © Elke Lamens

Pieter Poriau legt eed af als raadslid voor N-VA en blijft coördinator vaccinatiecentrum tot eind 2021

Brecht -

Pieter Poriau neemt op de gemeenteraad definitief het zitje in van Nathalie Mannaerts voor N-VA en legde de eed af. Hij verving haar al de afgelopen negen maanden. Poriau is overigens ook coördinator van Vaccinatiecentrum Voorkempen dat tot eind van het jaar openblijft in Malle.

Normaal zou het aan Michel Verstappen zijn om Nathalie Mannaerts te vervangen. Hij doet echter afstand van zijn mandaat. De volgende op de lijst is Rita De Pooter maar zij kan niet zetelen wegens onverenigbaarheid. Haar dochter Eline Peeters is namelijk schepen van Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit.

Pieter Poriau werd als volgende kandidaat uitgenodigd om het mandaat op te nemen. Hij voldeed aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden en legde bijgevolg de eed af. Professioneel is hij kinestherapeut en neemt daarnaast ook de taak van coördinator van het vaccinatiecentrum van eerstelijnszone Voorkempen op zich en dat tot het einde van het jaar. “We zijn dan ook blij dat gedeputeerde Luc Lemmens onze vraag heeft opgevangen om de al bestaande goede samenwerking met het Provinciaal Vormingscentrum te verlengen. Het huidige team dat het vaccinatie centrum runt zal ook deze fase blijven”, geeft hij nog graag mee.

(ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio