©  BELGA

Van den Bergh en Bijker over vijandelijke sfeer tussen Beerschot en KV Mechelen: “Ik weet niet of het nog goed komt”

Anciens Jan Van den Bergh en Lucas Bijker maakten in het seizoen 2018-2019 de felbevochten promotiestrijd vanop de eerste rij mee en weten maar al te goed wat een derby tussen Beerschot en KV Mechelen betekent. “Er is toen een bepaalde haat tussen de twee clubs ontstaan, zeker tussen de supporters. Ik weet niet of het tussen hen ooit nog goed komt”, aldus Van den Bergh. “Beerschot - Mechelen werd een echte derby, met alles erop en eraan. Propere Handen heeft daarin een grote rol gespeeld.”

LEES OOK: Vrancken voor derby tegen Beerschot: “Altijd gepresteerd wanneer we geviseerd werden”

De matchfixingzaak die destijds als een zwaard van Damocles boven Mechelen hing, werd door de Ratten wel eens opgerakeld wanneer beide teams tegenover elkaar stonden. “Het bestuur van Beerschot lulde toen uit z’n nek in de media”, kijkt Bijker terug op die periode. “Die uitlatingen wekten bij ons natuurlijk irritatie en revanchegevoelens op. Terwijl wíj op het veld gewoon wilden laten zien dat Mechelen groter is, en verder staat dan Beerschot. Daar zijn we dat promotiejaar, maar ook vorig seizoen met die twee zeges in enkele dagen tijd, in geslaagd.”

Door corona waren de fans afgelopen jaar niet welkom op het Kiel. Nu wel, waardoor de sfeer wel eens grimmig kan worden. “Nou, daar kick ik eigenlijk wel op”, vervolgt Bijker. “Ik speel mijn beste wedstrijden in zulke omstandigheden. Ik houd van het gevoel dat iedereen tegen je is, op dat ene hoekje in het stadion na. Net in díé omstandigheden kunnen wij als team het beste uit onszelf naar boven halen. Met alle respect voor Beerschot, dat het vorig seizoen super deed, maar wij moeten gewoon kunnen winnen. Met een 12 op 12 zouden we een grote stap zetten.” Daar wil Van den Bergh met zijn teammaats uiteraard een stokje voor steken. “Het kan wel eens een giftige partij worden. Het zal zaak zijn rustig te blijven en zeker geen domme kaarten te pakken.”

LEES HIER OOK DE VOLLEDIGE INTERVIEWS MET JAN VAN DEN BERGH EN LUCAS BIJKER:

Jan Van den Bergh gelooft in behoud met Beerschot: “We begrijpen de visie van de trainer steeds beter”

Lucas Bijker blijft van grote waarde voor Malinwa: “Noem me maar een old school linksachter”

 

 ©  GMAX AGENCY

MEER OVER Meest gelezen

MEER OVER VOETBAL