Pieter Schippers, adjunct-directeur van Don Bosco. 

Pieter Schippers, adjunct-directeur van Don Bosco. ©  Patrick De Roo

Hobokense school radeloos door nijpend lerarentekort: “Leerlingen worden soms vroeger naar huis gestuurd”

Hoboken -

Er is een grote nood aan meer lesgevers in de Vlaamse scholen. Bij secundaire school Don Bosco in Hoboken wordt dat tekort nu heel tastbaar. Daar vullen gepensioneerde leerkrachten uren in en worden leerlingen soms noodgedwongen vroeger naar huis gestuurd. “De radeloosheid is groot”, zegt adjunct-directeur Pieter Schippers.

Rebecca Van Remoortere

LEES OOK: Potje geld tegen lerarentekort blijft in de kast: zo bespaart Ben Weyts 112 miljoen euro op onderwijs

Zo’n zeven jaar geleden trok het personeel bij Don Bosco al een eerste keer aan de alarmbel. Vacatures voor leerkrachten wiskunde en Frans raakten er almaar moeilijker ingevuld. “Het werd toen moeilijk om een geschikte leerkracht te vinden met het juiste profiel voor onze school, maar er kwamen toen nog wel sollicitanten op de vacatures af”, zegt Pieter Schippers die al 22 jaar adjunct-directeur is. “We hadden toen al niet meer de luxe om te kiezen uit meerdere sollicitanten, vandaag zijn er gewoon geen sollicitanten meer. Komt er wel iemand, dan zeggen we aan het einde van het sollicitatiegesprek al dat die persoon de job heeft. De radeloosheid is groot.”

Concurrentie tussen scholen

Don Bosco is het levende bewijs van het nijpende tekort aan goede leerkrachten. En dat wekt daar frustraties op. “Om een voorbeeld te geven van de situatie vandaag: vroeger was er een soort gentlemen’s agreement tussen scholen in de omgeving. Je ging toen geen collega’s in het midden van het schooljaar wegplukken in andere scholen. Nu voelen we wel dat collega’s aanbiedingen krijgen van andere scholen met de belofte op een mooi uurrooster. We moeten ondertussen dus ook afrekenen met concurrentie tussen de scholen.”

Adjunct-directeur Pieter Schippers: “Vorig jaar kwam de gepensioneerde directeur terug om een tiental uur per week aardrijkskunde te geven.” 

Adjunct-directeur Pieter Schippers: “Vorig jaar kwam de gepensioneerde directeur terug om een tiental uur per week aardrijkskunde te geven.” ©  Patrick De Roo

Don Bosco heeft een personeelsbestand van een tweehonderdtal leerkrachten. “We hebben zo goed als alle plaatsen kunnen invullen, omdat we de laatste dagen nog een paar mensen hebben gevonden, maar daarom zijn we nog niet uit de problemen. Er mag niemand uitvallen door bijvoorbeeld een operatie of een bevallingsverlof, want dan geraken we er niet. Vervangingen voor korte periodes vinden, is onmogelijk geworden.”

Uren kwijtspelen

Dus is het creatief omspringen om gaten te vullen in de lessenroosters door afwezigen. “We vangen dat bijvoorbeeld op door recent gepensioneerde collega’s terug te laten komen. Vorig jaar ging onze directeur met pensioen en kregen we een nieuwe. De gepensioneerde directeur kwam toch nog terug om een tiental uur per week aardrijkskunde te komen geven.”

En af en toe zijn er lessen die gewoonweg niet kunnen doorgaan. “Dan moeten we de leerlingen een uurtje vroeger naar huis sturen, of komen ze iets later naar school. Dat vinden ze in de eerste plaats leuk natuurlijk. In groep gaan ze dat nooit zeggen, maar er zijn wel leerlingen die individueel komen zeggen dat ze niet graag nog een uur kwijtspelen op school. Zeker nadat ze al veel schooluren kwijt zijn geraakt door corona. Het mentale welzijn van de leerlingen lijdt daaronder. Niet alle leerlingen gaan ook gewoon braaf naar huis, maar hangen rond op straat. Dat werkt kleine criminaliteit in de hand, en ook dat is weer niet goed voor onze maatschappij.”

Beroep terug aantrekkelijk maken

Dus is de noodkreet van de collega’s van Don Bosco duidelijk. “Er moet meer worden geïnvesteerd in onderwijs door de overheid om het beroep leerkracht terug aantrekkelijk te maken. Kenmerkend aan onze sector is dat we zeer gedwee onze job doen. We staken zelden. Leerkrachten hebben de reflex om problemen zelf op te lossen en er altijd maar iets extra bij te nemen. Verkeerskunde, extra inzetten op taal, ze nemen het er allemaal bij. Maar we zijn intussen de drempel over dat we nog kwaliteitsvol onderwijs kunnen bieden. We mogen niet nog meer verwachten van ons personeel, want ook het welzijn van onze collega’s is heel belangrijk in deze discussie”, benadrukt Schippers.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio