De bewoners van het rusthuis kregen taart als beloning omdat zij de nieuwe naam leverden. 

De bewoners van het rusthuis kregen taart als beloning omdat zij de nieuwe naam leverden. ©  Joris Herregods

En de nieuwe naam voor het oude Godshuis is… De Bollaard

Sint-Amands -

Het vroegere Godshuis aan de Hekkestraat in Sint-Amands heet voortaan De Bollaard. Het oude rusthuis waar later de kantoren van het OCMW waren gevestigd, wordt een lokaal dienstencentrum.

Guy Delforge

Binnen het masterplan Echo’s van de Schelde is een nieuwe rol weggelegd voor het Godshuis dat momenteel leeg staat. Het wordt de ontmoetingsplek waar inwoners van Puurs-Sint-Amands terechtkunnen voor alles wat te maken heeft met gemeentelijke dienstverlening, zorg en welzijn. De diensten die nu nog in het oude gemeentehuis aan de Van der Looystraat zitten, verhuizen op termijn naar het gebouw in de Hekkestraat. “Een nieuwe invulling vraagt natuurlijk om een nieuwe naam”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V) die de nieuwe naam bekendmaakte in het woonzorgcentrum Ter Schelde. Toen het gemeentebestuur van Puurs-Sint-Amands de inwoners eind juni liet kennismaken met het masterplan Echo’s van de Schelde, vroeg het meteen ook om voorstellen voor een nieuwe naam voor het Godshuis.

Ankerplaats aan de kaai

“We kregen meer dan zestig suggesties”, zegt burgemeester Koen Van den Heuvel. “We kozen uiteindelijk voor de naam die de bewoners van het woonzorgcentrum Ter Schelde instuurden. Het wordt dus ‘De Bollaard’. Dat is een Vlaamse benaming voor een ankerplaats aan de kaai, waaraan schepen zich kunnen vastmaken.” De bewoners van het rusthuis kregen taart als beloning omdat zij de nieuwe naam leverden.

“Deze nieuwe naam is heel toepasselijk. Sint-Amands is uniek door zijn ligging aan de Schelde. Daarom is het passend dat de naam een link heeft met water. Het voormalige Godshuis wordt een ankerplaats binnen onze gemeente. Iedereen die nood heeft aan ondersteuning, ontmoeting en verbondenheid kan hier aanmeren.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio