Zwijndrechtse fitnesscoach Kim geeft zelfverdedigingscursus aan vrouwen: “Je zelfzekerder voelen is ook belangrijk”

Fitnesscoach Kim Verhelst (29) begint vanaf deze week in De sportbox (Zwijndrecht) met een zelfverdedigingscursus voor vrouwen. “Ik hoorde te vaak in het nieuws en van vrienden dat ze lastiggevallen worden wanneer ze alleen naar huis wandelen. Ik wil daar iets aan doen. Ik probeer vooral vrouwen een veiliger gevoel te geven als ze over straat lopen”, zegt ze.

sdb

Nog geen maand geleden reed Tine Jacobs met haar step langs de Deurnsebaan in Merksem. Tijdens een interview met ATV vertelde Tine dat ze lastig gevallen werd door een man, niet ver van de plek waar Julie van Espen 2,5 jaar geleden om het leven werd gebracht. De studente van de AP Hogeschool pleitte voor meer zelfverdedigingscursussen op scholen en dat is Kim Verhelst (29) niet ontgaan. Zij biedt vanaf nu zelfverdedigingslessen voor vrouwen aan zodat ze zich beter kunnen beschermen wanneer ze alleen over straat lopen.

“We starten heel simpel door verschillende grepen aan te leren die je helpen om te ontsnappen als iemand je vastneemt. Dit kan met de vuisten, maar ook met kin- en kniestoten”, aldus Kim. “We proberen in kleine groepjes te werken, zodat we de moeilijkheidsgraad van de technieken kunnen opbouwen en beter kunnen focussen op elkaar.”

Voor Kim is niet alleen het fysieke, maar ook het mentale belangrijk. “Je moet niet super fit zijn voor deze zelfverdedigingslessen. We gaan uiteraard werken aan de conditie, maar de focus zal op jezelf en de verschillende grepen liggen. Als je weet dat je jezelf kan verdedigen, dan voel je meer zelfzekerheid. Ik geloof dat vrouwen op die manier minder bang zullen zijn als ze ’s avonds in het donker alleen naar huis moeten wandelen.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio