© Victoriano Moreno

Circulaire kinderwinkel Scharrelvos opent in Driekoningenstraat en biedt ook baby-yoga aan

Berchem, Borgerhout -

Drie jaar geleden opende Geertrui Vos-Brouwer haar circulaire kinderwinkel Scharrelvos in de Borgerhoutse Centers. Die ruimte onder de spoorwegberm is ze vandaag ontgroeid. In Berchem krijgt Scharrelvos een nieuw leven. Vos-Brouwer breidde haar aanbod aan kinderspullen flink uit en geeft op haar nieuwe locatie ook sessies baby-yoga, babymassages en draagconsulten.

Elien Van Wynsberghe

“Drie jaar geleden ben ik zo’n beetje per ongeluk met Scharrelvos begonnen. Op de reguliere huurmarkt had ik die stap nooit durven zetten.” De Centers -de ruimtes onder de spoorwegberm in Borgerhout die door de stad gerenoveerd werden en ingevuld werden met horeca, ambachten en winkeltjes- werden haar proeftuin. “Ik ben begonnen met uitsluitend tweedehands babyspullen te verkopen.” Mondjesmaat kwam daar een handvol nieuwe merken bij, complementair aan het tweedehands aanbod. De eerste geboortelijsten werden gelegd, mensen kwamen spullen binnenbrengen voor verkoop en Scharrelvos won stilaan aan naamsbekendheid. “Ik ben letterlijk uit de Centers gegroeid”, glimlacht Geertrui.

In de Driekoningenstraat in Berchem vond ze een locatie waar ze met haar winkel verder kan groeien. Daarbij kwam dat ze na de eerste lockdown voelde dat ze van tweedehands alleen niet kon leven. “Dat is het moment geweest dat ik een enorme investering heb gedaan om het nieuwe aanbod gigantisch uit te breiden.”

Vandaag legt ze de laatste hand aan de inrichting van haar winkel. Tweedehands en nieuwe spulletjes vullen elkaar mooi aan. Van wasbare luiers en een brede waaier aan draagdoeken tot slaapzakjes, kledij, speelgoed en boekjes. “De focus is dezelfde gebleven: kwaliteitsvol en duurzaam zodat de spullen een lange toekomst tegemoet gaan. Neem bijvoorbeeld draagdoeken. Soms is het beter om deze nieuw te kopen zodat ze helemaal goed aanpassen en mensen er lang(er) plezier aan hebben. Het is altijd een evenwichtsoefening, de keuze tussen tweedehands en nieuw.”

Een heel aanbod aan wasbare luiers.

Een heel aanbod aan wasbare luiers. © Victoriano Moreno

Baby-yoga

In Scharrelvos kunnen ouders ook terecht voor geboortelijsten. “Voor hen ga ik ook op zoek naar tweedehands meubels. Voor de geboortelijst probeer ik aan alle vragen te beantwoorden, maar natuurlijk moet ik de spullen wel ergens kunnen vinden.” Dat de geboortelijsten bij Scharrelvos populair zijn, is niet overdreven. “Ik krijg nu al aanvragen binnen voor april en mei, van mensen die nog maar net zwanger zijn.”

Veel baby- en kinderspullen worden slechts gedurende een korte periode gebruikt en zijn vaak nog helemaal in orde wanneer ze ergens achteraan in de kast belanden. “Die spullen kunnen mensen hier komen verkopen. Hoe meer aan mij verkocht wordt, hoe groter het aanbod van Scharrelvos. Dat gegeven maakt ook deel uit van een circulaire kinderwinkel.”

Ouders die bepaalde zaken liever niet aankopen juist omdat ze die maar voor een korte periode nodig hebben, kunnen deze op hun beurt huren. “Denk aan een cosleeper, een mozesmandje een babynestje of een draagzak voor tijdens een vakantie.”

Achterin het nieuwe winkelpand heeft Geertrui een ruimte ingericht waar ze op geregelde basis onder meer baby-yoga zal geven. “Baby-yoga moet je zien als contactspelletjes om de verbinding tussen ouder en kind te maken door samen zintuigelijke oefeningen te doen. Dat is heel laagdrempelig en ik vind het een leuke manier om ook mijn niet materiële aanbod uit te breiden.”


 

 © Victoriano Moreno

Scharrelvos opent zaterdag 16 oktober in de Driekoningenstraat 61 in Berchem.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio