Voorzitter Luc Van de Moortel, Yoshi en Tiana van OLVP met hun directrice.  

Voorzitter Luc Van de Moortel, Yoshi en Tiana van OLVP met hun directrice.  © Ward Bosmans

Leerlingen van OLVP leggen chronisch zieke mensen uit Hingene in de watten

Hingene -

Donderdagmiddag mochten een 75-tal chronisch zieken uit Hingene hun benen onder tafel schuiven. Voor amper 15 euro kregen ze een driegangenmaaltijd voorgeschoteld die volledig bereid en geserveerd werd door leerlingen en leerkrachten van het vierde jaar Voeding en Verzorging van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie (OLVP) uit Bornem.

Ward Bosmans

“We organiseren elk jaar zo’n etentje voor onze leden”, zegt Luc Van de Moortel. Hij is voorzitter van Samana Hingene, de vereniging die het etentje organiseert. “We hoeven zelf niets te doen want de leerlingen van OLVP leggen ons de hele namiddag in de watten. Ze doen de tafeldecoratie, de menukaart, ze koken de gerechten en dienen ze op. En bovendien organiseren ze nog een bingo met een aantal mooie prijzen en houden de leerlingen onze mensen gezelschap aan tafel.”

Elke Verberckt bij het keukenteam.

Elke Verberckt bij het keukenteam. © Ward Bosmans

Elke Verberckt is leerkracht bij het OLVP. “We doen dit ter gelegenheid van de Dag van de chronisch zieken. Voor onze leerlingen is het een ideaal moment om eten te leren bereiden en bedienen voor een grote groep. Hier kunnen ze dat in de praktijk inoefenen én tegelijkertijd deze mensen een leuke namiddag bezorgen. Alle gerechten zijn hier ter plaatse vers bereid.”

Op het menu stonden pompoensoep met balletjes, blinde vinken met jagerssaus en savooipuree en als nagerecht was er ijs met warme krieken.

Yoshi en Tiana

Yoshi en Tiana © Ward Bosmans

Tiana Van Keer (15) en Yoshi Van Hoyweghen (16) zijn twee van de 13 leerlingen die mochten meewerken aan deze Dag van de chronisch zieken. “We hebben elk een tafel waarvoor we verantwoordelijk zijn. We brengen de borden tot bij de gasten, zorgen dat hun glas wordt bijgevuld en ruimen af. Vooraf hebben we ook meegewerkt in de keuken. We vinden dit een keitof initiatief. We leren hier ook veel uit want achteraf krijgen we op school nog een debriefing.”

Cécile Degryse (68) woont nog maar twee jaar in Hingene en was een van de gelukkigen die mocht aanschuiven. “In 2019 hebben we dit evenement ook al eens meegemaakt toen we hier pas woonden. Het is een prachtig initiatief en ik ben blij verrast door hetgeen de leerlingen ons voorschotelen. Het was heel lekker.”

Samana Hingene is volgens voorzitter Luc Van de Moortel één van de meest actieve verenigingen van de gemeente. “We hebben 160 leden en we proberen elke maand een activiteit te organiseren. Door corona hebben we natuurlijk een hele tijd stil gelegen. Het doet deugd om weer bij elkaar te kunnen zijn.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio