Chauffeurs werden getrakteerd op een ontbijt. 

Chauffeurs werden getrakteerd op een ontbijt. © Stijn Van de Sande

Bpost lokt nieuwe postbodes en chauffeurs met ontbijt en frieten

Mechelen -

Potentieel nieuwe werknemers van Bpost werden donderdag getrakteerd op een ontbijt of frietjes aan het distributiecentrum in Mechelen. Met de actie hoopt Bpost in de Dijlestad op korte termijn dertig nieuwe werkkrachten aan te trekken. Vooral op logistiek vlak is het personeelstekort nijpend.

Stijn Van de Sande

De logistieke sector staat onder druk, en dat is bij Bpost niet anders. Potentieel nieuwe werknemers werden daarom donderdag getrakteerd op een ontbijt. “De bestuurders van bestel- en vrachtwagens die het sorteercentrum in Mechelen-Zuid passeerden, kregen een croissant en een smoothie”, zegt Vincent Nanni van Bpost. ”En we nodigden hen uit om ‘s middags frietjes te komen eten. Daar konden ze meteen ook kennis maken met de mensen van de personeelsdienst en mogelijke nieuwe collega’s.”

In heel België is Bpost op zoek naar zo‘n 3.000 nieuwe mensen, in Mechelen gaat het om een dertigtal vacatures. “We zijn in de eerste plaats op zoek naar sorteerders, pakjesbezorgers en chauffeurs, maar ook op de marketing en de boekhouding zoeken we nieuwe mensen. De ’War for talent’ is hevig en de drukte op de arbeidsmarkt enorm. We proberen kandidaten daarom warm te maken via dit soort leuke en originele acties.”

Drukste periode

Met de actie wil Bpost naar eigen zeggen tonen dat het een dynamische en leuke werkgever is. Het bedrijf hoopt zo op korte termijn zo veel mogelijk nieuwe mensen aan te trekken. “Want de drukste maanden komen eraan”, zegt Nanni. “Tijdens Black Friday en de eindejaarsperiode is het immens druk voor onze mensen. Daarom gaat iedereen de komende maanden de baan op, ook wie doorgaans bureauwerk doet. Als organisatie vinden we collegialiteit dan ook enorm belangrijk.”

Volgende week donderdag herhaalt Bpost de actie aan het logistiek centrum in Sint-Niklaas.

Potentiële werknemers konden ook frietjes komen eten.

Potentiële werknemers konden ook frietjes komen eten. © Stijn Van de Sande

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio