De politie organiseerde een controleactie op zwaar vervoer. 

De politie organiseerde een controleactie op zwaar vervoer. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie plukt vrachtwagenchauffeur die onder invloed is van drugs uit het verkeer

Puurs, Boom -

Tijdens een grote gezamenlijke verkeerscontrole plukte de politie van de zones Klein-Brabant en Rupel eerder deze week een vrachtwagenchauffeur uit het verkeer die onder invloed was van drugs. Ook verschillende andere chauffeurs liepen boetes op. Eén voertuig werd in beslag genomen.

De politiezones Klein-Brabant en Rupel organiseerden maandag samen met de Vlaamse Belastingsdienst (Vlabel), de douane en RVA/TSW een grote verkeerscontrole gericht op zwaar vervoer. Er werd onder meer gecontroleerd op de Antwerpsestraat in Boom en de carpoolparking in Puurs (Puurs-Sint-Amands).

“Bij de controle werd een vrachtwagenchauffeur gecontroleerd die onder invloed bleek van drugs”, zegt Elke Wauters van de politie Klein-Brabant. “Daarnaast waren vier voertuigen niet geldig gekeurd en waren drie ladingen niet goed gezekerd. Drie bestuurders waren niet in orde met de tachograaf en twee hadden geen geldige vervoersvergunning. Er werden ook vier chauffeurs betrapt op het gebruik van de gsm achter het stuur en één iemand droeg geen gordel.”

Verder inde Vlabel voor meer dan 12.000 euro aan achterstallige belastingen en haalde de douane voor bijna 7.000 euro penale boetes op. Er werd ook één voertuig getakeld omdat de bestuurder de 14.000 euro aan openstaande boetes niet kon betalen.”  (svds)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio