Louis, Elza en Brigitte zijn de eerste passagiers van de winkelbus. 

Louis, Elza en Brigitte zijn de eerste passagiers van de winkelbus. © Ronny van den Ackerveken

Senioren stappen voor de eerste keer op de winkelbus

Rijkevorsel -

De winkelbus reed donderdag voor de eerste keer in Rijkevorsel. Het gemeentebestuur wil op deze manier alle 65-plussers de kans de kans geven om tot in de winkels te geraken. De eerste passagiers vinden het alvast een mooi initiatief.

Ronny van den Ackerveken

Louis Van Dooren (78), Brigitte Verheyen (72) en Elza Van Echelpoel (87) hadden op de eerste dag van de winkelbus een plaats gereserveerd. Ze stapten donderdagmiddag op aan de halte bij het woonzorgcentrum Prinsenhof.

“We rijden naar het winkelcentrum Breebos”, zegt Brigitte. “Ik kan nog zelf met de auto rijden, maar parkeren op Breebos is niet altijd evident. Dan is de winkelbus een goed alternatief.” Voor Louis is er nog een bijkomend argument. “Het winkelcentrum heeft geen horecazaak waar je iets kan eten of drinken. De winkelbus kost maar 1 euro, dus daar moet je het niet voor laten.”

Elza ging boodschappen doen in de Albert Heijn op Breebos. “Het is goed dat er met de winkelbus aan mensen van onze leeftijd gedacht wordt. De kans is groot dat ik er nog meer gebruik van ga maken. Het is nieuw en de mensen moeten het nog leren kennen. Het opstapmoment op het middaguur komt misschien niet voor iedereen goed uit.”

Louis neemt plaats in de winkelbus.

Louis neemt plaats in de winkelbus. © Ronny van den Ackerveken

Drieledig

Volgens voorzitter van het Bijzonder comité sociale dienst Bert Vangenechten (N-VA) is niet uitgesloten dat er aanpassingen gebeuren. “Na een aantal weken gaan we de winkelbus evalueren. Dan kijken we of er misschien beter een andere dag of een aangepast tijdsschema moet komen. Het opzet van de winkelbus is drieledig. Oudere inwoners krijgen meer mogelijkheden om zich naar de winkel te begeven en met het initiatief willen we ook vereenzaming tegengaan. De chauffeurs van de bus zijn mensen van Wijk-werken, die we hierdoor een job kunnen geven.”

Klaar voor de eerste uitstap met de winkelbus.

Klaar voor de eerste uitstap met de winkelbus. © Ronny van den Ackerveken

Het idee voor de winkelbus is ontstaan omdat Sint-Jozef Rijkevorsel sinds twee jaar geen winkel meer heeft omdat Carrefour toen dichtging. Daarom rijdt de winkelbus via Sint-Jozef en ook het gehucht Achtel. Een heen- en terugrit kost 1 euro. Reserveren voor de rit op donderdag kan tot maandag.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio