Vanaf vrijdag kun je in Mechelen terecht voor een extra sfeervol shoppingweekend. 

Vanaf vrijdag kun je in Mechelen terecht voor een extra sfeervol shoppingweekend. ©  Gil Plaquet

Mechels Warm Welkom Weekend verrast bezoekers met muziekacts, circusoptredens en flashmobs

Mechelen -

Mechelen MeeMaken organiseert van vrijdag 15 tot en met zondag 17 oktober opnieuw een Warm Welkom Weekend. De handelsvereniging zorgt met (muziek)acts, circusoptredens en flashmobs voor extra sfeer. De stad lanceert ook een eerste nieuwe shoppingroute om Mechelen te ontdekken.

Sven Van Haezendonck

Komend weekend stellen de handelaars hun nieuwe collectie voor. Ze combineren dat met leuke randanimatie en een hapje of een drankje. “Winkelen in Mechelen is altijd leuk, maar tijdens het Warm Welkom Weekend zorgen wij voor de slagroom op de taart”, zegt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Zowel zaterdag als zondag zorgt de middenstand op verschillende podia in de binnenstad met (muziek)acts voor sfeer. Ze verrassen bezoekers met flashmobs en ze kunnen genieten van circusoptredens. “Wij willen vlammen! Door corona hebben de handel en horeca het contact met hun klanten gemist. Dit weekend is het moment om vol het gaspedaal in te duwen”, vertelt Milis. Vrijdag en zaterdag zijn de winkels open van 10 tot 18u, zondag van 13 tot 18u.

LEES OOK: Shoppen in Mechelen kan vanaf 2022 mogelijk per boot

Tijdens het Warm Welkom Weekend lanceert de stad ook de eerste van liefst tien nieuwe shoppingroutes. Het is er eentje op maat van families met kinderen en ze passeert langs winkels en horecazaken die een aanbod hebben dat ook gericht is op kinderen. “Uiteraard is zo’n wandeling helemaal compleet als kinderen kunnen spelen. Daarom passeert ze ook langs de fonteinen op de Botermarkt en het Tivolipark”, legt Milis uit.

Handelsvoorzitter Geert Milis en schepen Greet Geypen met de brochures van de nieuwe shoppingroute. 

Handelsvoorzitter Geert Milis en schepen Greet Geypen met de brochures van de nieuwe shoppingroute. © Stad Mechelen

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio