Alle leerlingen moeten tweemaal getest worden.  

Alle leerlingen moeten tweemaal getest worden.  © robin utrecht

Drie klassen in quarantaine na muzisch uitstapje

Olen -

De leerlingen en leerkrachten van drie klassen van de Vrije Basisschool Toermalijn uit Sint-Jozef Olen zitten in thuisquarantaine. Die maatregel werd genomen nadat één leerling begin deze week positief had getest op het coronavirus. Ondertussen zijn er al een dertiental besmettingen vastgesteld.

Het gaat om de leerlingen van het derde en het vierde leerjaar. Die zijn onlangs op muzische klassen geweest. Een activiteit met overnachting in de lokalen van de Chiro in Onze-Lieve-Vrouw Olen. “We hebben heel lang getwijfeld of we deze activiteit wel zouden laten doorgaan”, zegt directeur Ruben Veraghtert. “Maar omdat er lekker weer werd voorspeld en we heel wat dingen buiten konden doen, is het uitstapje doorgegaan. Nu weten we dat één leerling toen al besmet was en dat het virus zich heeft kunnen verspreiden.”

Voor zover bekend, is niemand van de dertien leerlingen die ondertussen positief hebben getest ernstig ziek. “Gelukkig maar”, meent de directeur. “Rond deze tijd worden alle betrokken leerlingen getest. De volledige resultaten zijn er nog niet. Begin volgende week volgt een tweede testronde. Wie tweemaal negatief test, mag vanaf volgende donderdag opnieuw naar school.”

Ondertussen mist men op Toermalijn niet alleen het derde en het vierde leerjaar. De broertjes en zusjes van de betrokken leerlingen in andere leerjaren worden door de ouders preventief ook thuisgehouden tot de testresultaten bekend zijn. Wat de families betreft, moeten enkel de ouders van positief geteste kinderen ook in quarantaine en verder getest worden.

De school mist nu ook zeven leerkrachten. “Geen van onze medewerkers testte positief, maar ook voor hen is een tweede negatief testresultaat nodig voor ze weer aan de slag mogen”, weet de directeur. Ondertussen steken alle andere personeelsleden van Toermalijn een tandje bij om het leven op school toch zo regelmatig als mogelijk te laten verlopen.”

Prik in Grobbendonk

“De toestand wordt verder opgevolgd”, weet ook burgemeester Seppe Bouquillon (CD&V). “In de rand van deze besmetting kan ik meegeven dat de binnen onze eerstelijnszone Middenkempen nieuwe vaccinatieschema’s worden opgestart voor kinderen die net 12 jaar zijn geworden en nog geen kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren. Deze prikjes worden voortaan gezet in het vaccinatiecentrum in Grobbendonk. “Voorheen moesten de Olenaars naar Tielen, maar het centrum daar, is niet meer operationeel.” (mph)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio