Iwan en Daniëlla overhandigen de cheque voor vzw Spierziekten Vlaanderen 

Iwan en Daniëlla overhandigen de cheque voor vzw Spierziekten Vlaanderen 

Wuustwezelenaren steunen vzw Spierziekten met pannenkoeken en fietstocht

Wuustwezel -

In de Napoleonshoeve konden de uitbaters een cheque overhandigen aan de vzw Spierziekten Vlaanderen als opbrengst van hun pannenkoekenslag. Twee andere Wuustwezelenaren fietsen 1000 km voor het goede doel.

Iwan Hoes en Daniëlla Verachten overhandigden een cheque van 1500 euro aan Soraya Godrie en Wim Van der Ackerveken. Soraya is diagnoseverantwoordelijke voor zeer zeldzame spierziekten en verantwoordelijke voor het secretariaat. “Tijdens de maand september kwamen de klanten bij ons 374 porties pannenkoeken eten”, vertellen Iwan en Daniëlla. “Dat was goed voor een opbrengst van 2426 euro. De helft ervan schenken wij aan de vzw Spierziekten Vlaanderen. Vermeerderd met een deel van de fooien aan ons personeel kunnen wij het bedrag afronden naar 1500 euro.” Soraya Godrie was heel blij met de opbrengst en dankte de Napoleonshoeve en de mensen die pannenkoeken kwamen eten. Ze zette ook een andere actie van Wuustwezelenaren in de kijker. “Koen Adriaenssen en Tom Belet fietsen 1000 km bij elkaar voor ons. Zij laten zich sponsoren voor het goede doel.”

“Mensen die me nauw aan het hart liggen zijn onlangs getroffen door deze verschrikkelijke ziekte”, vertelt Koen Adriaenssen. “En als klap op de vuurpijl is deze ook nog eens genetisch bepaald. Daarom fietsen Tom en ikzelf 1000 km bij elkaar voor het goede doel. Wij zouden ons daarvoor graag laten sponseren per km of een vrije gift. Dus heb jij nog ergens een centje liggen dat je graag wil doneren, dan mag je dat storten op rekeningnummer BE28 7785 9188 0820.”

“Spierziekten Vlaanderen biedt informatieve en ontspannende activiteiten voor de getroffen mensen om zo steun, troost en hulp te bieden”, zegt Soraya. “Spierziekten hebben een serieuze impact op het dagelijkse leven van getroffen kinderen en volwassenen. Met onze ontspannende activiteiten bieden wij hulp en troost.” (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio