YouTuber zoekt deelnemers voor tweede real-life versie ‘Squid Game’: “We gaan deelnemers deze keer niet meer slaan”

Massenhoven, Antwerpen -

YouTuber Acacia Jr. Mbenga (21), die vorige week op de Meir in Antwerpen voorbijgangers uitdaagde om mee te doen aan een spelletje ‘ddakji’ uit de populaire Koreaanse Netflixreeks Squid Game, heeft vanuit Massenhoven een oproep gelanceerd voor een tweede real-life Squid Game. Hij zoekt 36 deelnemers die woensdag in een zaaltje ‘tot het einde’ willen meespelen. De hoofdprijs maakt Acacia Jr. op voorhand bekend.

Kristin Matthyssen

Het filmpje van de challenge dat de YouTuber en zijn vaste cameraman Dilan Van Linden (24) op de Meir maakten, is intussen al 12.000 keer bekeken. Hij speelde ‘ddakji, het spel waarmee de deelnemers in de populaire Netflixserie Squid Game gerekruteerd worden. Deelnemers kregen 10 euro bij winst, een klap in het gezicht bij verlies. Voor alle duidelijkheid: een slappe klap. “Je kan het zien als een soort sociaal experiment”, zegt Dilan Van Linden, die laatstejaarsstudent Televisie-Film is aan de LUCA School of Arts in Genk. Dilan komt uit Massenhoven en is daar ook actief in de Chiro. “We stonden er zelf van versteld dat mensen tot heel wat bereid zijn voor een beetje geld.”

LEES OOK. Kinderen verbieden om naar gewelddadige serie ‘Squid Game’ te kijken? “Slecht idee”, zeggen experts

Ook YouTuber Acacia Jr. is filmstudent, maar dan in Brussel. Het YouTube-kanaal van Acacia Jr. is nog maar van augustus actief. “Meestal nemen we onze filmpjes op in Lier of in Antwerpen, omdat Acacia in Lier woont. Eddy, een vriend van Acacia, gaat mee om mensen aan te spreken op de straat. Je voelt aan alles dat Squid Game hard leeft. In Antwerpen stond er direct een pak volk, zelfs zo veel dat de politie is komen kijken of we niet te hard sloegen. Wat ons verbaasde was hoe snel omstaanders begonnen te roepen dat we de verliezer harder moesten meppen. Maar dat wilden wij niet. Vandaar dat we de tweede real-life Squid Game in een zaaltje gaan opnemen.”

En aan het tettenkot! 

En aan het tettenkot! ©  rr

In de serie worden de verliezers gedood, maar Acacia Jr. en Dilan gaan met hun lijfstraffen niet in crescendo. “Op de Meir gaven we een lichte tik in het gezicht, maar voor de tweede challenge gaan we de deelnemers niet meer slaan.” Misschien een paintballgeweer met rode verfkogels? “Zelfs dat niet”, zegt Dilan. “Waarschijnlijk nemen we gewoon een speelgoedgeweer mee. Het gaat ‘m niet om het geweld. Zeker ouderen zouden dat verkeerd kunnen opvatten.”

Vermits Dilan in Massenhoven woont, stelde Acacia Jr. voor om de oproep in Massenhoven op te nemen. Het is bijna een toeristische video geworden, met de kerk, het oud-gemeentehuis en het tettenkot als achtergrond. “Ik heb dan maar meteen de schoonste plekjes gezocht”, lacht Dilan.

De oproep staat sinds donderdagmiddag online. Er worden dus 36 deelnemers gezocht, die eerst subscriber van Acacia Jr. moeten worden, dus zich moeten registeren op zijn YouTubekanaal. De challenge zal volgende woensdagmiddag opgenomen worden. Deelnemen kan pas vanaf 16 jaar.

De vorige video werd druk opgepikt door verschillende media. 

De vorige video werd druk opgepikt door verschillende media. 

Beroeps-YouTuber

Of je in België beroeps-YouTuber kan worden? “Het is niet gemakkelijk”, zegt Dilan, “omdat we met ons Nederlands in een klein taalgebied zitten. Ik kan de video’s die ik voor Acacia maak ook niet voor een afstudeerproject gebruiken ofzo, omdat ik als laatstejaars vooral stage moet doen. Het is dus puur voor de lol, als hobby.”

In het Korean Cultural Center in de Verenigde Arabische Emiraten werd dinsdag nog een real-life versie van de Koreaanse serie Squid Game gespeeld.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio