©  Walter Saenen

Prychynenko over periode bij Beerschot onder Brys: “Ik kon wel op zijn gezicht slaan”

Dat Denis Prychynenko niet verlegen is om een straffe uitspraak is niet nieuw. In een reportage van Eleven Sports vertelde de verdediger over zijn beginperiode bij Beerschot onder trainer Marc Brys. “Als je zo praat, sla ik in je gezicht.” Ook zijn vertrek bij de Mannekes en wat hij na zijn carrière van plan is, kwamen aan bod als thema’s.

tsfn

In een reportage van Eleven Sports heeft Prychynenko het onder andere over zijn periode bij Beerschot, de club waar hij speelde van 2016 tot 2021. Hij belandde op het Kiel nadat zijn toenmalige club White Star geen licentie kreeg voor het profvoetbal.

In zijn eerste jaar moest hij tevreden zijn met een bankzittersstatuut en dat zinde de excentrieke Duitser niet. “Ik speelde niet vaak. Marc Brys koos voor Arjan Swinkels en Jan Van den Bergh. Ik vond het lastig dat ik niet veel speelde, dus ging ik wel eens verhaal halen bij Brys”, vertelt Prychynenko.

Marc Brys. 

Marc Brys. ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Door een blessure van Swinkels mocht Prychynenko wel achterin aantreden, maar ondanks zijn goede prestaties verdween hij bij de terugkeer van de Nederlander weer uit de ploeg. “Ik was razend, dus ik ging naar het kantoor van Brys. Ik kookte echt vanbinnen. Hij was wat arrogant en zei met een glimlach simpelweg: ‘Wat ga je nu doen, Denis?’ Ik antwoordde: ‘Ik ga je waarschijnlijk vermoorden. Als je zo tegen me praat, sla ik je in je gezicht.’”

“Ik besefte wel dat het op het randje was, hiervoor konden ze me ontslaan. Dus ik ben achteraf teruggegaan om mijn excuses aan te bieden. Maar sindsdien weet ik wel hoe ik respect moet afdwingen: je moet opkomen voor jezelf”, aldus Prychynenko, die nog altijd het beste voor heeft met Beerschot. “Ik zal de club altijd dankbaar zijn. Het doet pijn om te zien hoe slecht het nu gaat in 1A, maar dat is natuurlijk voetbal.”

Prychynenko in 2016 bij Beerschot. 

Prychynenko in 2016 bij Beerschot. ©  TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Ten slotte heeft Prychynenko het nog over zijn vertrek bij Beerschot. “Mijn contract liep af en de club bood me aan om speler-trainer en hoofd van de jeugdacademie te worden in Dubai. Dat aanbod heb ik afgewezen. En toen kwam Deinze aankloppen. Ik kon ook naar clubs als Zulte Waregem of Kortrijk, maar die spelen voor niets. In Deinze wordt er echt progressie gemaakt en is er een doel: promotie naar 1A. En de Champions League winnen.” (lacht)

Op de vraag hoe hij zijn leven na het voetbal ziet, antwoordde Prychynenko zoals altijd met het hart op de tong. “Als mijn carrière erop zit, verkoop ik mijn drie appartementen en trek naar een ver land als Australië of Bali om er een koffiebar te openen en mensen te helpen. Ik zou mijn gsm uitzetten en van het leven genieten tot ik sterf.”

Tissoudali en Prychynenko als supporters op het Kiel. 

Tissoudali en Prychynenko als supporters op het Kiel. ©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.