© atv

Nieuwe app helpt met het vinden van het juiste restaurant

Antwerpen, Brasschaat, Lier -

Twijfel niet meer of kibbel niet meer met je partner over de keuze voor het volgende restaurantbezoek. De nieuwe app TableFixr geeft aan welk restaurant vanavond het best bij je voorkeuren zal passen.

Filip Spoelders

Het initiatief komt van de zussen Van den Broeck, de oprichters van DinnerGift om online cadeaubonnen voor restaurants aan te kopen. Laurien uit Antwerpen, Astrid en Charlotte uit Lier breiden hun familiebedrijf samen met partner Timothy Verhaeghe uit Brasschaat verder uit met de app TableFixr.

Laurien, Astrid en Charlotte Van den Broeck met Timothy, ze helpen je om het juiste restaurant te vinden. 

Laurien, Astrid en Charlotte Van den Broeck met Timothy, ze helpen je om het juiste restaurant te vinden. ©  Joke De Nef

Door een algoritme kan je als gebruiker binnen de drie minuten ontdekken welke vijf restaurants in de buurt met je voorkeur matchen, waar je ook bent in België. Het algoritme werkt op basis van artificiële intelligentie en houdt rekening met ieders voorkeur, favorieten, bucketlists en check-ins. TableFixr kan worden omschreven als social media voor foodies.

“TableFixr verrast de gebruikers door ook minder bekende plekjes onder de aandacht te brengen. De app stimuleert gebruikers om ‘secret spots’ te bezoeken of op hun bucketlist te zetten”, zegt Laurien.

Geen eindeloze discussies meer over waar op restaurant te gaan.

Geen eindeloze discussies meer over waar op restaurant te gaan. © Joke De Nef

Momenteel staan er 22.000 adresjes in het bestand van de app. Duizend mensen testten de afgelopen maanden de app, die duidelijk in de smaak valt. “Het is leuk om positieve feedback te krijgen. Niet alleen van onze gebruikers, maar ook van de restaurants. Sinds de testlancering komen er elke maand driehonderd gebruikers bij en dat beginnen de restaurants te merken. Wanneer ze de app downloaden zien ze dat er mensen zijn die hen als favoriet hebben aangeduid of op hun bucketlist hebben staan”, vult Astrid aan.

De zussen en Timothy verwachten dat hun app snel zal groeien. Tegen eind 2022 willen ze voor TableFixr tienduizend gebruikers aantrekken. Daarna lonken ze met hun idee naar andere landen.

Adressen van BV’s

Na het installeren van de app moeten de gebruikers eenmalig een quiz invullen. Nadien kunnen ze meteen op jacht gaan naar het geschikte restaurant. Verder kunnen ze vrienden uitnodigen om samen een restaurant te kiezen. Het is mogelijk om een lijst met favorieten aan te maken en om mensen te volgen.

Voor de lancering van TableFixr maken Koen De Bouw, Mathieu Terryn en Steffi Vertriest vandaag hun favoriete adressen bekend in de app. De volgende dagen volgen nog enkele BV’s.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio