Sebastiaan Van Doninck aan  het werk in zijn atelier in Halle 

Sebastiaan Van Doninck aan het werk in zijn atelier in Halle © Mia Uydens

Magische prenten van Sebastiaan Van Doninck vliegen bib binnen

Wijnegem/Halle-Zoersel -

De magische prenten van Illustrator Sebastiaan Van Doninck, winnaar van de Boekenpauw 2020, hangen nog tot eind oktober in de bibliotheek van Wijnegem.

Sebastiaan Van Doninck (42), die woont en werkt in Halle-Zoersel, kreeg de belangrijk onderscheiding voor zijn illustratie van het boek ‘De fantastische vliegwedstrijd’ van auteur Tjibbe Veldkamp. Kinderen die al kunnen lezen en schrijven kunnen de prenten ontdekken met een leuk doe-boekje.

Van Doninck is geboren in Herentals en groeide op in een oude boerderij in Gierle (Lille), vlak bij natuurreservaat Grotenhout, in een uitbundig twaalfkoppig gezin met veel pleegkinderen. Sebastiaan wou als kind danser, bioloog of illustrator worden, en liefst nog alle drie tegelijk. “Ik heb twaalf jaar klassiek ballet gedaan. Ik las als kind graag de boeken van Roald Dahl, maar verslond ook non-fictie rond biologie, hetgeen me nu heel goed van pas komt als ik dieren moet tekenen. Ik hoef amper naar een foto te kijken”, vertelde Van Doninck vorig jaar aan Gazet Van Antwerpen.


 

 © Sebastiaan Van Doninck

Sebastiaan volgde als kind les op de tekenacademie in Arendonk. Na zijn secundair behaalde hij een master illustratie aan het Sint Lucas College of Art & Design in Antwerpen, waar hij nu zelf twee dagen per week lesgeeft. “

Van Donincks werk wordt vaak omschreven als geestig met een donkere twist, jaren 50 vintage, met Japanse inspiratie. (jaa )

Bibliotheek Wijnegem, Turnhoutsebaan 199 , 2110 Wijnegem
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio