© Patrick De Roo

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik ben half Indisch, maar ik zou nooit in India kunnen wonen”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Arth Verreydt (20)

Elien Van Wynsberghe

“Mijn naam is Arth. Dat is een Indische naam. Ik ben half Indisch. Ik ben hier geboren en opgegroeid maar mijn mama woont vandaag weer in India. Ze is oorspronkelijk van Mumbai. Twee jaar geleden heb ik een half jaar door India gereisd. Ik vind het leuk om daar te zijn maar zou er absoluut niet kunnen wonen. Het is er veel te hectisch. Je hebt er nooit rust. Zeker als je hier bent opgegroeid, is het best heftig om daar te zijn.”

“Deze zomervakantie is mama twee maanden hier op bezoek geweest. In India houdt corona nog altijd lelijk huis. Mama zit al bijna anderhalf jaar binnen op haar appartement. Ze komt enkel nog buiten om eten te kopen. Voor de rest kan ze niets doen. Bij ons ligt corona grotendeels achter ons, maar op andere plaatsen in de wereld is dat nog helemaal niet het geval.”

“Zelf woon ik in Antwerpen. Ik studeer schilderkunst aan de Academie voor Schone Kunsten. Ik zit nu in mijn tweede jaar en maak vooral figuratief werk. Ik hoop dat ik ooit bij een galerie binnen geraak. Er zijn maar weinigen dat gegund, dat weet ik ergens wel. Ik probeer daar nog niet te hard mee bezig te zijn. Ik ben tot slot nog volop aan het studeren.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio