Luc Vleugels. 

Luc Vleugels. ©  Dirk Vertommen

Internet- en contactverbod voor belager van burgemeester van Heist-op-den-Berg

Een veertiger die de voorbije maanden Luc Vleugels (CD&V), burgemeester van Heist-op-den-Berg, lastigviel, heeft een contactverbod en een tijdelijk verbod op het gebruik van internet opgelegd gekregen. Dat zegt het Antwerpse parket. De man werd dinsdag opgepakt na een zoveelste incident, maar werd na verhoor vrijgelaten onder voorwaarden. Hij is wel in verdenking gesteld voor belaging, telefonische overlast én laster en eerroof.

Vleugels werd naar eigen zeggen al maanden aangevallen op sociale media en ‘s nachts wakker gebeld. Volgens zijn partij CD&V gaat het allicht om het werk van één persoon en zou er geen partijpolitiek motief achter de feiten zitten. Vleugels diende een klacht in voor laster en eerroof en na een geval van agressie in augustus ook een klacht voor belaging. Het parket startte vervolgens een gerechtelijk onderzoek.

Dinsdag zou het voor het begin van de gemeenteraad opnieuw tot een fysieke confrontatie zijn gekomen met de verdachte, die wat later werd opgepakt voor verhoor en voor de onderzoeksrechter werd geleid. Volgens de burgemeester kreeg hij beledigingen naar het hoofd geslingerd en nam de man hem daarna vast bij de kraag. De burgemeester raakte daarbij niet gewond, maar zegt wel danig geschrokken te zijn. De man werd in verdenking gesteld en kreeg voorwaarden opgelegd. Het onderzoek loopt intussen verder en de verdachte riskeert nog verdere vervolging.

LEES OOK: “Hij greep me bij de kraag toen ik niet reageerde op zijn beledigingen”: politie pakt man op die burgemeester Heist blijft belagen

 BelgaMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio