Het bekende fruit- en groentekraam van Jimmy rijdt eind november een laatste keer uit. 

Het bekende fruit- en groentekraam van Jimmy rijdt eind november een laatste keer uit. © Stijn Van de Sande

Bekende fruit- en groenteverkoper Jimmy gaat met pensioen: “Maar potentiële overnemers mogen zich melden”

Mechelen, Bonheiden -

Eind november rijdt Jim ‘Jimmy’ Geerts uit Bonheiden voor het laatst met zijn fruit- en groentekraam door Mechelen. Na 37 jaar gaat de verkoper met pensioen, daarom is hij op zoek naar een overnemer. “Hopelijk vind ik nog iemand die het wil voortzetten, want het is een fantastische job”, zegt hij.

Stijn Van de Sande

Wie in Mechelen woont of werkt, heeft fruit- en groenteverkoper Jimmy vast al eens zien voorbijrijden. “37 jaar geleden ben ik begonnen als aardbeienverkoper”, zegt Jim Geerts (62). “Ik reed rond met een klein kraampje, maar toen het winter werd, viel de verkoop stil omdat er geen aardbeien meer waren. Ik besliste daarom om over te schakelen op een volledig aanbod aan groenten en fruiten. Dat bleek al snel een gigantisch succes.”

Maar dit najaar houdt Jimmy ermee op. “Ik ben nu 62 jaar en 37 koude winters hebben hun sporen nagelaten”, zegt hij. “Ik vind het een fantastische job, maar ik wil nu van mijn pensioen genieten. Al neem ik afscheid met een zeer dubbel gevoel. Enerzijds weet ik dat het de juiste beslissing is, anderzijds zal ik het rondtoeren en de mensen enorm hard missen. De klanten reageren ook triest. Als het van hen afhangt, mag ik nog vele jaren doorgaan.”

Overnemer

Op vrijdag 26 november wordt het kraam voor het laatst van stal gehaald. “Tenzij ik tegen dan een overnemer gevonden heb”, klinkt het. “Er zijn een aantal mensen die interesse toonden, maar ik geef de zaak het liefst in handen van iemand die Mechelen kent en voeling heeft met de streek. Fruit en groenten zijn geweldige producten om mee te werken en het sociaal contact onderweg is heel fijn. Ik hoop daar een lokale overnemer van te kunnen overtuigen.”

Met zijn kraam wilde Jimmy altijd garant staan voor kwaliteit. “Ik ging steeds op zoek naar de beste producten”, zegt hij. “Dat ik daarmee tot aan de mensen hun voordeur kwam, onderscheidde me van de supermarkten. Zelf nu de grote ketens ook boodschappen aan huis leveren, blijft het kraam iets unieks. De mensen kunnen op het moment zelf beslissen wat ze kopen. Dat is natuurlijk helemaal anders dan wanneer je iets aanklikt op een scherm.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio