Projectontwikkelaar Linda Packolet kwam kijken hoe de sloopwerken vorderen. Links op de muur nog een bord dat verwijst naar Elektro Van Uffelen.  

Projectontwikkelaar Linda Packolet kwam kijken hoe de sloopwerken vorderen. Links op de muur nog een bord dat verwijst naar Elektro Van Uffelen.  © jaa

Bekende elektrozaak Van Uffelen tegen de vlakte voor Molenzicht: achttien woningen en één winkel klaar medio 2023

Schoten -

De bekende elektrowinkel waar de familie Van Uffelen 62 jaar lang huishoudtoestellen verkocht, wordt momenteel gesloopt. Projectontwikkelaar Up Construct begint er in november met de bouw van veertien appartementen, vier huizen en één winkelruimte. Aan de overzijde verdwijnt ook het vervallen cafeetje voor nieuwe woningen, die veel weg hebben van flats.

Jan Auman

Dat het voor Paul Van Uffelen, laatste zaakvoerder van één van Schotens bekendste winkels, in de zomer van 2017 een moeilijke beslissing was geweest om de strijd tegen de online-verkoop en korte ketens te staken, bleek dit voorjaar. Paul overleed toen op amper 53-jarige leeftijd aan een hartfalen. Familie en vrienden zagen duidelijk een verband met het zakelijk falen vier jaar eerder.

LEES OOK. Dood Paul Van Uffelen beroert Schoten: “Volledige huisraad kocht je daar”

Wijlen Rik Van Uffelen, vader van Paul, in de hoogdagen van de elektrozaak begin jaren zestig.

Wijlen Rik Van Uffelen, vader van Paul, in de hoogdagen van de elektrozaak begin jaren zestig. © RR

“Ook wij waren aangedaan door Pauls onverwachte en vroege dood”, vertelt Linda Packolet van de familiale Kapelse projectontwikkelaar Up Construct. Die runt de vrouw samen met echtgenoot Pascal Uvin en hun twee zonen Michel (25) en Olivier (24). “De overdracht van het oude winkelpand en bijhorende gebouwen was in een goede sfeer verlopen en het contact met de familie is tot op vandaag uitstekend. Misschien kunnen we in de hal van de nieuwe appartementen enkele oude foto’s hangen van de legendarische elektrozaak als eerbetoon?”

Ondergrondse parking

Met zwaar materieel wordt sinds enkele dagen komaf gemaakt met de winkel waar Pauls vader Rik Van Uffelen in 1957 toen als enige in Schoten televisietoestellen verkocht. Voorlopig situeren de afbraakwerken zich aan de achterzijde van het gebouw. Het is ook daar, bij parking ’t Ven, dat je nog zicht hebt op de oude molen zonder wieken waar het nieuwbouwproject naar genoemd is.

De sloopwerken zijn zopas gestart. Ze worden aansluitend gevolgd door het uitgraven van de ondergrondse parking.

De sloopwerken zijn zopas gestart. Ze worden aansluitend gevolgd door het uitgraven van de ondergrondse parking. © JAA

“In de loop van november zal alles weg zijn en begint onze aannemer Rebo-Construct uit Essen aansluitend met het uitgraven van de ondergrondse parking. Daarin zijn negentien autostaanplaatsen en twaalf bergplaatsen voorzien”, aldus Linda Packolet. “Molenzicht zal veertien appartementen tellen op de hoek van de Theo Van Cauwenberghslei en Kruispadstraat. Aansluitend tekende onze architect Jef Van Oevelen in dezelfde stijl vier eengezinswoningen. Het enige winkelpand zal worden gebruikt voor onze verkopers van Vastgoed 03. We staan open voor mogelijk nog een winkelbestemming in één of meerdere van de gelijkvloerse panden, mocht er daarvoor iemand interesse tonen.”

Deelwagen

De appartementen in Molenzicht zijn naar Schotense normen bescheiden: in oppervlakte variërend van 90 tot 100 vierkante meter. Met uitzondering van het penthouse, met naar verluidt prachtig uitzicht over Schoten en de vaart. De prijzen van de appartementen liggen tussen 200.000 en 300.000 euro. Alleen het bovenste appartement gaat daar iets over.

“De interesse van vooral jonge koppels en mensen die hun huidige woning willen verkopen wegens te groot en te veel onderhoud is groot”, aldus Packolet. “Voorlopig zijn al drie appartementen verkocht en staan we voor twee andere dicht bij een overeenkomst. De bewoners zullen gebruik kunnen maken van een deelwagen, die we voorzien zoals opgelegd door de gemeente. We denken eraan om die beschikbaar te stellen aan alle inwoners van Schoten.”

De hele inkom van het dorpscentrum in de Th. Van Cauwenberghslei krijgt een ander aanzicht. Naast de oude winkel van Van Uffelen gaat ook het cafeetje opgetrokken in vakwerkstijl tegen de vlakte.

De hele inkom van het dorpscentrum in de Th. Van Cauwenberghslei krijgt een ander aanzicht. Naast de oude winkel van Van Uffelen gaat ook het cafeetje opgetrokken in vakwerkstijl tegen de vlakte.

Vakwerkhuis

De eerste bewoners zullen volgens planning in de zomer van 2023 hun intrek kunnen nemen in residentie Molenzicht. Opvallend: recht tegenover dit project wordt binnenkort ook het voormalige café Pannenhuis, gevestigd in dat bizarre vakwerkpand, gesloopt en vervangen door drie ‘grondgebonden woningen’. Hier is Immo De Laet projectontwikkelaar. Deze drie woningen zijn iets duurder geprijsd en gaan richting 350.000 euro.

 (jaa )

Nostalgische foto van Rik Van Uffelen, stichter van de bekende elektrozaak, die in 2017 de deuren sloot.

Nostalgische foto van Rik Van Uffelen, stichter van de bekende elektrozaak, die in 2017 de deuren sloot.

 
 

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio