Harald Boschmans, papa van één van de betrokken leerlingen, kaartte de situatie deze week aan in deze krant.  

Harald Boschmans, papa van één van de betrokken leerlingen, kaartte de situatie deze week aan in deze krant.  © Joren De Weerdt

Oplossing voor leerlingen die niet naar Paradeskeskermis mogen: “Apotheker wil gratis tests afnemen”

Lier, Mechelen -

Er is alsnog een oplossing gevonden voor de twaalfjarige leerlingen van het Sint-Gummaruscollege in Lier die niet naar Paradeskeskermis mochten komen omdat ze nog niet volledig gevaccineerd konden worden. Een apotheker uit Mechelen heeft aangeboden om gratis PCR-tests af te nemen.

Bert Provoost

Voor een groep van zo’n 25 leerlingen kreeg het schoolfeest van komend weekend een wrang kantje. Iedereen moet er volgens de maatregelen van de overheid een Covid Safe Ticket voorleggen. Maar de leerlingen die nog maar nét twaalf geworden waren, hadden nog niet de kans gekregen om twee prikjes te krijgen. Zij werden dus de facto uitgesloten van het schoolfeest, waar duizenden bezoekers verwacht worden.

De enige optie was een dure PCR-test laten afnemen, die zo’n 50 euro kost. En dat was voor de meeste leerlingen toch net iets te prijzig enkel en alleen om iets te kunnen komen drinken op een schoolfeest. De school kon niet anders dan de maatregelen volgen, maar veel ouders vonden de situatie absurd. “We kunnen dit moeilijk vatten, aangezien het om een schoolactiviteit gaat en mijn zoon de dag erna gewoon in de klas zal zitten tussen zijn klasgenootjes. Maar in het weekend is hij dus niet welkom op het schoolfeest”, kaartte een papa eerder deze week nog aan in deze krant.

Apotheker met een hart

Maar het artikel heeft toch nog één en ander in beweging gezet en donderdag kregen de betrokken leerlingen positief nieuws: er is een oplossing. “We begrijpen dit onrecht en hebben een apotheker bereid gevonden om deze test gratis af te nemen. Het gaat om een apotheker uit Mechelen die zijn hulp heeft aangeboden. Leerlingen die dat wensen, moeten zich vrijdagavond bij de apotheker gaan aanmelden voor een PCR-test”, zegt financieel directeur Jo Cuypers van de school.

De Mechelse apotheker blijft overigens liever buiten de schijnwerpers. “We zijn blij dat we deze mogelijkheid kunnen aanbieden en danken de apotheker voor de geste”, klinkt het nog in de school.

Paradeskeskermis vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 oktober, telkens vanaf 12.30u.MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio