Tweemanscollectief VETO met vooraan productieverantwoordelijke Vera Otte  

Tweemanscollectief VETO met vooraan productieverantwoordelijke Vera Otte  © © Laure-Anne Iserief

Jong talent met actuele voorstelling in ‘t Aambeeld

Aartselaar -

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar vormen samen Tweemanscollectief VETO. Ze studeerden in 2018 af aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Met ‘Project Donald’ brengen ze een live podcast op de scène gebaseerd op het verhaal van zeiler Donald Crowhurst.VETO won de eerste Antwerpse editie van Eigen Kweek, een traject voor onder meer jonge podiumkunstenaars. Met hun winnende inzending ‘Project Donald’ staan ze op donderdag 21 oktober op het podium van CC ’t Aambeeld aan de della Faillelaan 34.

VETO ging praten met mensen die door de coronacrisis hun richting verloren. Ze koppelen de getuigenissen uit de lockdown van 2020 aan het verhaal van zeiler Donald. Die nam in 1968 deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. Na 243 dagen raakte hij verdwaald en liet hij zich afdrijven in de Atlantische Oceaan. Zijn schip wordt onbemand teruggevonden maar zijn logboeken getuigden van zijn groeiende verwarring.

De jonge kunstenaars brengen dit verhaal op een originele manier ten gehore. Ze vertellen, draaien aan de knoppen en openen je oren voor een verhaal over afzondering en weer samenkomen. Deze multimediale theatervoorstelling sluit dan ook sterk aan bij de huidige actualiteit.

Project Donald is een kleinschalige voorstelling waarbij zowel publiek als de acteurs op het podium zitten. Ze is gratis bij te wonen op donderdag 21 oktober en start om 20.15 uur. Vooraf een plaatsje reserveren is wel nodig. (jw)

https://ccaartselaar.recreatex.be/Home

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio