©  BELGA

Toon Aerts wordt vierde in Fayetteville: “Beter gevoel dan in Waterloo”

Na een teleurstellende zesde plaats in Waterloo, mede door aan een val, herpakte Toon Aerts zich in Fayetteville met een vierde plaats. “Het begon voor mij allemaal wel goed maar ineens was het beste eraf en zakte ik weg.”

belgaBron: BELGA

“Bergop kon ik de concurrentie wat onder druk zetten maar in het laatste kwartier was het echt te zwaar geworden. Deze cross duurde echt te lang voor mij. Ik moest de concurrentie op het einde dan ook laten rijden”, legt hij uit. “Toen ik over de eindmeet kwam, werd ik plots door een official aangemaand om toch naar de interviewtent te komen omdat men iets aan het onderzoeken was. Michael Vanthourenhout zou een niet toegelaten fietswissel gedaan hebben. Ik neem er alvast vrede mee dat ik net naast het podium val. Michael werd volgens mij terecht niet gediskwalificeerd en zo staat iedereen op zijn plaats waar hij thuis hoort.”

Zondag volgt in Iowa City de derde en meteen ook laatste cross van drie in Amerika. “Ik trek daar met een gevoel heen dat het vandaag al een pak beter was dan tijdens die eerste cross in Waterloo. Daar kende ik natuurlijk ook wel mijn deel van de pech maar het was niet goed genoeg vandaag om mee te doen voor de zege en ik moet mij daar bij neerleggen. Toch wil ik in Iowa gaan voor een podiumplaats. Dat is toch het minste dat ik kan ambiëren na drie wedstrijden in Amerika.”