Op elke Balense begraafplaats staat een bak met bidons. 

Op elke Balense begraafplaats staat een bak met bidons. © rr

Gemeente stelt bidons ter beschikking op elke begraafplaats

Balen -

De gemeente Balen heeft op elke begraafplaats een bak met bidons geplaatst. Nabestaanden kunnen die gratis gebruiken om bloemen water te geven of graven te onderhouden.

De gemeentelijke groendienst verwijderde in september tal van bidons op de begraafplaats van het Centrum. Enkele nabestaanden bewaarden blijkbaar onderhoudsmiddel en water in bidons, meestal achter de gedenksteen. Daar waren ze wel nog zichtbaar voor de nabestaanden in de andere rijen. De groendienst verwijderde daarom de bidons.

Om in de toekomst te vermijden dat nabestaanden eigen bidons of jerrycans van thuis moeten meebrengen, heeft de groendienst op elke begraafplaats een bak met bidons geplaatst bij de waterkraantjes.

Bezoekers kunnen hier gratis gebruik van maken. Wie een onderhoudsmiddel wil gebruiken, neemt dat best in een kleinere flacon mee van thuis. Ook vraagt de groendienst om de gemeentelijke bidons na gebruik terug in de bakken te plaatsen, zodat de begraafplaats een mooie en serene herdenkingsplek blijft.  (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio