Jonge kinderen kunnen op een speelse manier in bib van Vosselaar boeken ontdekken. 

Jonge kinderen kunnen op een speelse manier in bib van Vosselaar boeken ontdekken. © RR

Speelbabbel laat jonge kinderen boeken ontdekken

Vosselaar -

De bibliotheek van Vosselaar laat kinderen op woensdag 20 oktober kennismaken met boeken tijdens de Speelbabbel. Ouders leren daar ook hoe ze kunnen voorlezen aan peuters.

Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar en hun ouders, grootouders of oppassers. Het toegankelijk initiatief vindt plaats in de bibliotheek in het vrijetijdshuis De Moer in Vosselaar.

“Terwijl de kinderen met elkaar spelen, kunnen hun ouders een praatje slaan en tips of ervaringen uitwisselen, ondertussen genietend van een tas koffie of thee”, luidt het in de bib. “Tijdens onze Speelbabbels laten we de kindjes op een heel speelse manier kennismaken met peuterboekjes. We gebruiken hiervoor het educatieve pieterpeuterpad, dat we dan koppelen aan korte voorleessessies. Op deze manier leren we ouders hoe ze kunnen voorlezen aan hun peuters en brengen we hen al op een heel laagdrempelige manier in aanraking met onze bibliotheek en onze werking.” 

De eerste Speelbabbel vindt plaats op woensdag 20 oktober tussen 9.30u en 11.30u. Deelname is gratis en er moet niet op voorhand worden ingeschreven. (bvdl)   

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio