De scholen willen leerlingen stimuleren om hun fluohesje te dragen op de fiets. 

De scholen willen leerlingen stimuleren om hun fluohesje te dragen op de fiets. © rr

KSOM-scholen zetten in op zichtbaarheid in het verkeer

Mol -

De vier campussen van scholengemeenschap KSOM in Mol zetten deze maand verkeersveiligheid in de kijker. Naast diverse workshops rond verkeer houden de scholen een actie rond zichtbaarheid in het verkeer.

Campus Rozenberg, campus Sint-Jan Berchmans, campus Sint-Lutgardis en campus Sint-Paulus organiseren in oktober allerlei workshops rond verkeer voor de leerlingen van het eerste, derde en vijfde jaar.

Zo volgen de leerlingen van het eerste jaar de workshop Fiets onder controle. Hiermee brengen ze hun fietsvaardigheid tot een hoger niveau. De derdejaarsleerlingen trekken naar het verkeerspark van Mol voor een virtual reality ervaring. De leerlingen uit het vijfde jaar wonen de toneelvoorstelling Fractie van een seconde bij.

De meest zichtbare klassen worden extra beloond.

De meest zichtbare klassen worden extra beloond. © rr

Daarnaast worden de meest zichtbare klassen extra beloond. Per campus kroont zich één klas uit de eerste graad en één klas uit de tweede/derde graad zich tot zichtbaarheidslaureaat. De klas die procentueel het meeste fluo-zichtbare leerlingen telt, wint. “We brengen de winnende klassen samen voor een ontspannende klasactiviteit”, zegt Marjan Dierckx, voorzitster van de KSOM-werkgroep Verkeer.

Niet alleen de leerlingen gaan voor extra fluo. Leerkrachten, ondersteunend- en onderhoudspersoneel kunnen elkaar nomineren als meest verkeersveilige collega. Vanuit elke campus worden de twee collega’s die het vaakst genomineerd werden, verwend tijdens een etentje op campus Sint-Lutgardis. (mto )

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio