Patrick, Kim en Britt in de nieuwe bakkerij. © jdw

Anderhalf jaar na sluiting laatste bakker, kan dorp eindelijk weer vers brood kopen dankzij Kim (39) en Kenny (36)

EPPEGEM -

Er ligt weer brood en patisserie in de winkelrekken, anderhalf jaar nadat bakkerij Perremans in het centrum van Eppegem (Zemst) de oven stil had gelegd. Kim Maertens bedient er sinds maandagmorgen de klanten. Haar man Kenny Borghs is er de warme bakker die voor ovenvers brood zorgt.

Juliaan Deleebeeck

In maart 2020, na 63 jaar, stopte de familie Perremans alle bakkersactiviteiten in Eppegem. De bakkers gingen op pensioen en de bakkerij kwam te koop en die kans lieten Kim en Kenny niet liggen.

“We waren op zoek naar een huis buiten de stad. Want alhoewel onze roots in Lier en Borgerhout liggen is de stad ons te druk geworden. We waren meteen weg van dit winkeltje vlakbij het rustieke dorpsplein van Eppegem in een landelijk decor en hebben het pand gekocht”, legt Kim enthousiast uit. “ In de bakkerij was bijna alles aanwezig om direct aan de slag te gaan zonder grote investeringen. We hebben er dus niet lang moeten over nadenken.”

Enquête

Kim en Kenny zijn vertrouwd met de horeca als vennoten van een restaurant in Duffel. ”We weten dat de bakkersstiel een zwaar beroep is met nachtwerk, maar hard werken is ons dus niet vreemd.”

Nu nemen ze de bakkerij erbij. Kim wordt bakkersvrouw en bedient de klanten en Kenny voltooid zijn opleiding warme bakker. Mensen met ervaring helpen hen een handje in de startfase.

Op termijn willen Kim en Kenny nog meer betekenen voor het dorp: “We willen onze klanten verrassen met originele producten en niet afhankelijk zijn van een industriële bakkerij. Daarom peilen we in een enquête naar hun wensen voor broodsoorten en patisserie om die in ons aanbod op te nemen. ”We maken ook al plannen voor een afhaalpunt en levering aan huis en in een latere fase overwegen we ook charcuterie en bereidingen aan te bieden. Daarmee willen we op een adres enkele lokale tekorten opvangen.”

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio