Plopsa Station Antwerp. 

Plopsa Station Antwerp. ©  Plopsa

Plopsa Station Antwerp opent vanaf de herfstvakantie fulltime de deuren

Plopsa Station Antwerp opent vanaf de herfstvakantie dagelijks de deuren. Indoorpark Comics Station, dat in 2017 een stek vond in het Antwerpse Centraal Station, werd twee jaar later overgenomen door Plopsa Group.

id

De uitbater van het bekende concern had er 5 miljoen euro veil voor om de locatie weer op te frissen. “Op 23 en 24 oktober organiseren we een testweekend om af te tasten hoe we in Antwerpen optimaal kunnen werken”, vertelt Chelsea Vanhullebusch van Plopsa Group. “Om die testgegevens te verwerken sluiten we vijf dagen om vervolgens vanaf 30 oktober fulltime te openen.”

In Plopsa Station Antwerp tref je zowel personages van Standaard Uitgeverij als de klassieke Studio 100-figuren. “De geest van De Smurfen, Suske & Wiske, Fanny Kiekeboe of Jommeke waait hier nog steeds. Maar het gros van de attracties is wel gewijd aan Studio 100-vrienden als K3, Maya of Wickie. Omdat er ook een klein theater aanwezig is, plannen we op termijn shows rond Bumba.”

De 22,5 meter lange indoor glijbaan, het paradepaardje van Comics Station, werd begin dit jaar van de hand gedaan. Plopsa Group hoopt in Plopsa Station Antwerp zo’n 200.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio