©  Het Weer

Opvallend: VTM-weerman excuseert zich omdat hij mis was bij zijn voorspelling

Weerman David Dehenauw heeft zich tijdens zijn weerpraatje op VTM verontschuldigd omdat zijn voorspellingen niet helemaal correct waren.

tg,jvh

“Ik moet me toch even verontschuldigen bij de oostelijke helft van het land: het heeft er vandaag toch iets meer geregend dan ik gisteren had ingeschat. Daar zat ik er toch even naast”, klonk het.

De weerman had droog weer voorspeld, maar dat viel toch een beetje tegen. Hij was dan ook zo eerlijk om dat toe te geven. Of Dehenauw de primeur heeft, is niet duidelijk. Maar het is alleszins zeer uitzonderlijk dat een weerman of -vrouw zich zo expliciet excuseert.

In het buitenland hebben weermannen en -vrouwen wel al excuses aangeboden in de uitzending. Maar dan niet voor foute voorspellingen. De Britse Laura Tobin excuseerde zich nadat ze het weer had gepresenteerd in een jurk waar het prijskaartje nog aanhing.

Een Amerikaanse weervoorspeller bood zijn excuses aan nadat hij tijdens zijn weerpraatje plots de kluts was kwijtgeraakt. De reden was dat de hond van een collega plots op de set kwam gelopen.