Klantvriendelijkheid is iets waar Belinda De Donder en Wim Vervoort van Sjampion Jeans veel belang aan hechten. ©  Dirk Vertommen

Jeanswinkel trekt na 40 jaar klanten uit heel Vlaanderen: “Ik ben graag met mensen bezig”

Mechelen -

Als je bij Sjampion Jeans geen broek vindt die als gegoten zit, dan nergens. Het is een uitspraak die bij trouwe klanten van de bekende kledingzaak in Mechelen vaak valt. Na veertig jaar maakt zaakvoerder Wim Vervoort (58) daar nog altijd een erezaak van. “Ik doe niets liever. Service is alles. Ik ben graag met mensen bezig”, zegt hij. En die komen van heinde en ver.

Sven Van Haezendonck

In de speciaalzaak in de Guldenstraat in hartje Mechelen liggen de winkelrekken vol broeken. “Wij hebben er altijd negen- tot tienduizend in huis”, zegt Wim. Samen met zijn zakenpartner Belinda De Donder (59) en dochter Daisy (36) staat hij erop om klanten op hun wenken te bedienen. Hele generaties hebben hier ooit al eens een jeans gepast en gekocht. “Als er iemand de winkel binnenwandelt, zie ik op het oog welk model het best bij hem of haar past. En als een klant iets aantrekt dat nergens op lijkt, zal ik dat ook zeggen”, vertelt Wim.

Klantvriendelijkheid is bij Sjampion Jeans geen loos woord. “Je moet met de mensen bezig zijn en ik doe dat gewoon ook graag”, zegt hij. Dat loont, want Sjampion Jeans trekt klanten uit heel Vlaanderen. Trots somt Wim enkele steden op waar hij klanten heeft: Aalst, Hasselt en Leuven bijvoorbeeld. “Ik denk dat ik er uit iedere gemeente in Vlaanderen wel eentje heb.”

De kledingzaak is een gevestigde waarde in de Mechelse binnenstad. ©  Dirk Vertommen

De Mechelaar daagt ons uit. “Noem er eens eentje die niet bij de deur ligt”, zegt hij. Kortemark? Enthousiast duikt Wim op de computer in zijn klantenbestand. “Voilà sé, twee klanten uit Kortemark heb ik hier.” Waarom zakken die voor een jeans af naar Mechelen? “Service is alles, zeker vandaag. Bovendien zijn zaken zoals de onze steeds minder te vinden”, vertelt Wim. Zo’n zeven jaar hoopt hij nog door te gaan, tot aan zijn pensioen. Dan stopt het. “Tenzij er een witte merel opduikt. Onze dochter Daisy heeft geen interesse om de zaak over te nemen. Ik heb daar begrip voor.”

Samen met vader Louis

Voor hem begon het avontuur als zelfstandig ondernemer veertig jaar geleden. In maart 1981, op een vrijdag de dertiende nog wel. En toch stak hij het geluk op zak. Toen zijn vader Louis Vervoort in de Adegemstraat een jeanswinkel opende, stapte hij als jonge gast mee in de zaak. “Mijn vader heeft meer dan dertig jaar de baan gedaan, hij was vertegenwoordiger in textiel. Het laatste product dat hij erbij nam, waren jeans. Hij was uitgekeken op die job en begon samen met mij een winkel”, blikt Wim terug.

“Voor je het goed en wel beseft, ben je veertig jaar bezig”, zegt Wim Vervoort. ©  Dirk Vertommen

Dat sprak hem aan. “Ik volgde de opleiding boekhouden in Hagelstein, maar ik was een speelvogel en ik was een beetje schoolmoe.” Maar de verkoop, die is hem op het lijf geschreven.”Ik kan me geen dag herinneren dat ik tegen mijn zin naar de winkel kwam. Ook mijn vader, die in 2010 overleed, was al een stuk in de zeventig toen hij nog meewerkte”, zegt Wim. Sinds eind 1987 is de winkel in de Guldenstraat gevestigd. “Voor je het goed en wel beseft, ben je veertig jaar bezig.”

Om dat bijzondere jubileum te vieren, geeft Sjampion Jeans nog tot eind deze maand 10% korting bij iedere aankoop. “Voor onze klanten ligt er een cadeautje klaar en we verloten jeans en jassen. De hoofdprijs is een aankoopbon ter waarde van vierhonderd euro.”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio