Vaste klanten Ernie en Nancy waren de eerste klanten van het vernieuwde Frituur Put. 

Vaste klanten Ernie en Nancy waren de eerste klanten van het vernieuwde Frituur Put. © Dirk Vertommen

Vernieuwd Frituur Put opent de deuren op Douaneplein: “Eindelijk weer frieten bakken”

Mechelen -

Het duurde iets langer dan gepland, maar woensdagavond opende het nieuwe Frituur Put de deuren. Niet langer op de Zandpoortvest, maar wel op het Douaneplein. “Het is een calvarietocht geweest, maar ik ben blij dat ik eindelijk weer frieten kan bakken”, zegt zaakvoerder Gerrit Lekeu.

Stijn Van de Sande

Frituur Put is een echt begrip in Mechelen. Decennialang stond het frietkot op de Zandpoortvest, maar daar moest het weg door de geplande verbouwingswerken van de Thomas More hogeschool. Er werd gezocht naar een nieuwe locatie, en die werd gevonden aan het Douaneplein. Daar werd een gloednieuw en modern frituur neergezet.

“We hebben onderweg heel wat hindernissen moeten overwinnen”, zegt uitbater Gerrit Lekeu. “We hadden graag meteen geopend nadat we weg moesten op de Zandpoortvest, maar dat is door omstandigheden niet gelukt. Zo waren er problemen met de gas- en elektriciteitsaansluiting. Ook nu is de frituur nog niet helemaal klaar. Er moeten nog een aantal afwerkingen gebeuren, maar we zijn blij dat we eindelijk weer frieten kunnen bakken.”

Op het Douaneplein werd een moderne frituur gebouwd.

Op het Douaneplein werd een moderne frituur gebouwd. © Dirk Vertommen

“Heel knap”

De eerste klanten die de frietjes van het vernieuwde Frituur Put wilden uitproberen waren Nancy Vanden Bosch en Ernie Saliën. “We kennen de mensen van Frituur Put al lang”, zeggen ze. “Vroeger gingen we er midden in de nacht na Parkpop nog frieten eten. We worden hier altijd vriendelijk ontvangen en ze hebben natuurlijk ook goede frieten. Dat is het belangrijkste. We wonen aan de andere kant van de stad, maar toch komen we altijd bewust tot hier.”

Nancy en Ernie zijn onder de indruk van de nieuwe frituur. “Op de Zandpoortvest was het echt een frietkot, een barak”, zeggen ze. “Nu is het heel knap. Binnenkort komt er nog een groendak en wordt de omgeving wat aangelegd. Als er dan ook nog eens een terrasje komt zodat we buiten kunnen eten, is het perfect. De nieuwe ligging op het Douaneplein is ook zeker niet slecht, want er is veel parkeerplaats. Ze zien ons hier dus zeker nog terug.”

Gerrit Lekeu en burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+) knipten plechtig het lintje door en openden zo de frituur. “Het is belangrijk dat we de typische frietcultuur in leven kunnen houden”, aldus de burgervader. “Frituur Put gaat al vele generaties mee. We zijn dan ook erg blij dat die lange traditie op deze nieuwe locatie kan voortgezet worden.”

Burgemeester Vandersmissen en zaakvoerder Gerrit Lekeu openen de frituur.

Burgemeester Vandersmissen en zaakvoerder Gerrit Lekeu openen de frituur. © Dirk Vertommen

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio