Het woonerf in de Van Leentstraat werd de afgelopen weken onthard. 

Het woonerf in de Van Leentstraat werd de afgelopen weken onthard. © evw

Borgerhout gaat stapje verder in ontharding en vergroening

Borgerhout -

Het district Borgerhout zet zo veel als mogelijk in op het ontharden en vergroenen van het openbaar domein. Waar het kan, worden stenen uit de grond gehaald en vervangen door planten en waterdoorlatende ondergrond. Recent werden vier nieuwe onthardingsprojecten opgeleverd.

Elien Van Wynsberghe

Heel wat projecten maken deel uit van het stedelijke project ‘Antwerpen Breekt Uit’. Maar daarbovenop werden dus vier nieuwe onthardingsprojecten opgeleverd. Het gaat onder meer over de Van Leentstraat waar na een intensief inspraaktraject verschillende plantvakken werden gecreëerd en waar 194m2 stenen werden opgebroken op het woonerf. Er volgt nog een aanplantactie samen met buurtbewoners.

In de Oudstrijderstraat werd de omgeving van basisschool Kleine Muze verkeersveiliger gemaakt. Tijdens de wegenwerken werden meteen nieuwe bomen en geveltuinen voorzien.

Op het woonerf in de Ferdinand Berckmansstraat werden de plantvakken van verschillende bomen dan weer samengevoegd tot één groot geheel. Om foutparkeren tegen te gaan, werden de plantvakken ook vergroot.

En ook de Kroonstraat is de afgelopen tijd een stuk groener geworden. Er werden nieuwe bomen aangeplant met grotere boomspiegels. Buurtgroep Groene Delta moedigt er de buurt aan om te ontharden en vergroenen, met succes.

“Bij elke nieuwe heraanleg staat vergroening bovenaan de agenda en wordt maximaal plaats voorzien voor geveltuinen”, zo stelt het districtsbestuur. “Wanner de bewoner dat niet wenst, wordt de tuin weer toegelegd met tegels, maar wel bovenop de waterdoorlatende ondergrond.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio