Denise en Wilfried staan voor een 25ste concert in Mortsel-dorp. 

Denise en Wilfried staan voor een 25ste concert in Mortsel-dorp. © RR

Mortsel-Dorp Concerten maakt stad tot in Duitsland bekend

Mortsel -

De Sint-Benedictuskerk ontvangt zondag de 25ste editie van de Mortsel-Dorp Concerten. Het is een mooie mijlpaal voor de opvolger van de vroegere Lepelhof Concerten.

Filip Spoelders

Wilfried De Cleyn en Denise Buntincx begonnen in september 2013 met het eerste seizoen van de Mortsel-Dorp Concerten. Samen met een trouwe ploeg aan medewerkers brachten ze een opvolger voor de Lepelhof Concerten. “Bij de Lepelhof Concerten spreken we al van twintig jaar geleden. Het was mijn vrouw Denise die na een tijd voorstelde om opnieuw een concertreeks aan te vatten in Mortsel-dorp. Met het werk van een fantastische stuurgroep zijn we in het opzet geslaagd”, vertelt Wilfried.

De organisatoren krijgen nu zelf aanvragen om in Mortsel te mogen optreden. “Met organist Erwin Van Bogaert hebben we in onze groep iemand die veel linken heeft in de muziekwereld. Dit hielp heel erg bij de opstart. Ondertussen hebben we zeker onze naam gemaakt want we krijgen zelfs aanvragen van muzikanten uit Nederland en Duitsland. We zorgen dan ook voor een zeer laagdrempelige aanpak. Na het concert blijven de muzikanten nog napraten met de toeschouwers.”

Goed doel

Zelfs jongeren vinden hun weg naar de klassieke muziekreeks. “We hebben onze vaste gasten, maar we zien toch dat iedere muzikant zijn eigen volk meebrengt. Daar zitten zeker jongeren tussen. We houden de muziekkeuze vrij luchtig. Een troef hierbij is dat we onze financiële overschotten aan een goed doel schenken. Vorige keer was dit voor De Kompanie, nu geven we een cheque aan De Arkgemeenschap”, besluit Wilfried.

Het negende seizoen van Mortsel-Dorp Concerten begint zondag om 15 uur in de Sint-Benedictuskerk. Het Strijkkwartet Arco Brillante brengt muziek van onder andere Beethoven en Dvorak.