©  GZA

GZA organiseert challenge voor verpleegkundigen: deelnemers kunnen etentje in Le Pristine winnen

GZA Ziekenhuizen gaat op zoek naar de strafste verpleegkundigen van Vlaanderen. Met een quiz wil de ziekenhuisgroep alle Vlaamse (student) verpleegkundigen uitdagen om hun kennis te laten zien. De hoofdprijs is een voucher van 250 euro om te gaan tafelen in het restaurant van Sergio Herman “Le Pristine”.

Gasthuiszusters Antwerpen bevat drie ziekenhuiscampussen en elf woonzorgcentra. “We willen met deze wedstrijd het beroep van verpleegkundige én onze eigen verpleegkundigen na deze moeilijke coronaperiode op een positieve manier in de kijker zetten,” vertelt Isabel Kusters van het talentbeheer van GZA. “De sector had daar nood aan.”

De wedstrijd bestaat uit twee rondes waarin de deelnemers hun kennis zullen moeten tonen door 18 vragen te beantwoorden. “De eerste ronde verloopt online”, zegt Kusters. “Daarbij beantwoorden ze vragen over allerlei facetten van de verpleegkunde. Tijd en kennis spelen hierbij een grote rol.” De tien best scorende studenten, verpleegkundigen buiten GZA en verpleegkundigen binnen GZA krijgen de kans om op campus Sint-Vincentius in Antwerpen deel te nemen aan de grote finale.

Meerkeuze

“Ook de finale gebeurt in quizvorm met meerkeuzevragen”, vertelt Kusters. Er komen geen praktijkgerichte opdrachten aan te pas, maar de deelnemers zullen wel moeten aantonen dat ze weten hoe ze in bepaalde situaties met hun patiënten moeten omgaan.

“We hopen dat de verpleegkundigen er plezier in hebben en met elkaar zullen praten over hun resultaten.” Alle verpleegkundigen die zich geroepen voelen mogen aan de quiz meedoen. “De vragen zijn trouwens specifiek gericht op de sector, dus voor anderen zal het moeilijk worden om goede antwoorden te geven”, zegt ze.

De best scorende deelnemer van elke categorie krijgt een restaurantvoucher ter waarde van 250 euro voor restaurant Le Pristine. Plaats twee en drie krijgen respectievelijk een draadloze speaker van Sonos en een champagne en pralinepakket. De eerste ronde loopt tot 12 november 2021. Deelnemen is gratis en kan via www.challengeverpleegkundige.be.(Saar Van Olmen)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio