Op het toekomstbeeld krijgt het volwassenonderwijs (rechts) een prominente plaats langs de Mechelsesteenweg.  

Op het toekomstbeeld krijgt het volwassenonderwijs (rechts) een prominente plaats langs de Mechelsesteenweg.  © RR

Volwassenonderwijs bouwt volwaardige campus op Stadsterras

Mortsel -

Met het sluiten van een overeenkomst tussen de Stad Mortsel en de overkoepelende organisatie van het volwassenonderwijs LBC is er een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van het Stadsterras. Ook vanuit de provincie was er goed nieuws voor het project.

Filip Spoelders

Het Stadsterras, de zone tussen de Mechelsesteenweg en de Edegemsestraat met ook de oude Sint-Lutgardisschool, moet worden omgevormd tot een woonproject van 131 woongelegenheden. Verder is er ruimte voor een ondergrondse parking, een supermarkt en publieke ruimten zoals misschien een koffiebar of een kleine bib. Ook het volwassenonderwijs LBC zal er een nieuwbouw oprichten voor een volwaardige campus.

“We hebben een overeenkomst gesloten met Eigen Hulp, de overkoepelende organisatie van het volwassenonderwijs. Met deze overeenkomst kan het zijn dossier in orde maken voor de aanvraag van subsidies bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, AGION”, zegt schepen voor Patrimonium, Koen Dehaen (N-VA).

Karaktervolle appartementen en publieke ruimten komen in de Sint-Lutgardisschool.

Karaktervolle appartementen en publieke ruimten komen in de Sint-Lutgardisschool. © Filip Spoelders

Deze nieuwbouw komt aan de zijde van de Mechelsesteenweg. “Het gebouw komt in een L-vorm op de zone voor de Parkschool. Tegen de straatzijde worden drie bouwlagen opgetrokken, richting het park gaat het over naar vijf bouwlagen. In dit gebouw zal eveneens plaats zijn voor appartementen. Het volwassenonderwijs LBC, dat al in Mortsel aanwezig is, wil nog meer opleidingen naar de stad brengen om zich beter te centraliseren.”

De stad Mortsel, DMI Vastgoed en bouwbedrijf Democo hoopten midden 2019 met de eerste werken te starten. “Zo’n groot project neemt veel tijd in beslag. De voorbereidingen zijn lopende en we kregen van de provincie te horen dat de bezwaren zijn verworpen. Dit is een volgende stap naar de ontwikkeling die dichterbij komt.”