Seniorenflats Hoogvelden  

Seniorenflats Hoogvelden  © RR

Onvoldoende zonnewering in seniorenflats

Rumst -

De Vooruit-Groenfractie in de gemeenteraad wil dat het schepencollege bijkomende zonnewering laat installeren in de seniorenflats Hoogvelden en Hof van Crequi. Schepen Els Devlies zegt dat er voorlopig geen budget meer rest.

 

Gemeenteraadslid Francy Van der Wildt (Vooruit-Groen) interpelleerde afgelopen gemeenteraad over de plaatsing van een zonnewering aan verschillende gemeentelijke gebouwen. Volgens haar lopen de kosten om meerdere gebouwen ermee te voorzien hoog op waardoor keuzes dienen gemaakt te worden.

“Voor het Hof Van Crequi en voor Hoogvelden beslisten jullie om enkel de zuidkant van zonnewering te voorzien. Maar vooral in Hoogvelden blijken in sommige periodes de temperaturen ook in de andere flats nauwelijks te harden. Op hun vraag om een mobiele airco te plaatsen of zelf zonneluifels te voorzien krijgen ze als antwoord dat dit mag mits dit gebeurt op hun kosten.”

Volgens Van der Wildt is dit een dubbelzinnige beslissing van het schepencollege. “De huurders zonder zonnewering betalen dezelfde huur als de anderen met zonnewering. Bovendien moeten zij op eigen kosten infrastructurele werken uitvoeren om hetzelfde comfort te bekomen. Deze ongelijkheid is voor onze fractie niet aanvaardbaar.”

Te weinig budget

Hoogvelden

Hoogvelden © foto Joren De Weerdt

Schepen Els Devlies (N-VA) zegt het probleem te kennen. “Bij de bouw van vooral de Hoogvelden werd aan dit probleem inderdaad te weinig aandacht besteed. Rekening houdend met het beschikbare budget moeten we echter keuzes maken. Zo hebben we vorig jaar 113.000 euro aan zonnewering gespendeerd. Het was de bedoeling om verder metingen uit te voeren om te zien waar de nood nog het hoogst is. Spijtig genoeg was afgelopen zomer geen ideaal moment.”

Maar volgens de schepen is het probleem in Hoogvelden het grootst door de hoeveelheid aan glas en het gebrek aan ventilatiemogelijkheden. De schepen beloofde het probleem ook in het Hof van Crequi te bekijken.  (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio