© Bart Van den Langenbergh

Duo veroordeeld voor oplichtingspraktijken

Westerlo, Mol

 Twee personen uit Westerlo en Mol zijn door de rechtbank veroordeeld voor oplichting, valsheid en misbruik van vertrouwen. Een van hen gaf zich ook valselijk uit voor een advocaat.

Bart S. (36) uit Westerlo moet van de rechter een werkstraf van 200 uren uitvoeren en Duran A. (39) uit Mol werd veroordeeld tot een werkstraf van 80 uren. Beiden stonden terecht voor allerlei feiten van oplichting, misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte en informaticabedrog.

In Mol hebben ze gesjoemeld bij de verkoop van enkele auto’s. Met de bankkaart en de pincode haalde een van hen 15.000 euro van de rekening van een vrouw. In de loop van 2017 en 2018 gaf een van de beklaagden zich ook valselijk uit voor een advocaat uit Antwerpen. Via een vals mailadres en door telefoongesprekken hebben ze 350 euro als vermeende provisie kunnen ontfutselen van een vrouw. “De naam van de advocaat en zijn goede reputatie is door hen misbruikt om iemand op te lichten”, oordeelde de rechter. De gedupeerde raadsman ontvang een schadevergoeding. (bvdl) 

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio