Het nieuw bestuur en de ondersteunende teamleden voor de zaal. 

Het nieuw bestuur en de ondersteunende teamleden voor de zaal. ©  kma

Derde keer, goede keer: Okra Trefpunt Westmalle kan eindelijk écht starten

Westmalle -

Okra Trefpunt Westmalle dreigde begin vorig jaar na meer dan zestig jaar te verdwijnen. Maar er werd uiteindelijk toch een nieuw bestuur gevonden, dat een nieuwe activiteitenkalender opstelde. Tot de corona-uitbraak roet in het eten gooide. Woensdag vond dan de echte wederopstanding plaats met een warme maaltijd in het parochiecentrum.

140 senioren uit Westmalle dreigden vorig jaar zonder seniorenvereniging te vallen nadat de vorige voorzitster Magda Stevens de boeken had neergelegd. Zij nam na meer dan twintig jaar voorzitterschap afscheid en op het eerste gezicht stond er niemand klaar om in haar voetsporen te treden. Maar Leona Van Staeyen, Olivia Grysoole en Louisa Matthyssen zetten hun schouders onder het nieuw bestuursteam, met als ondersteunende teamleden Vinus Bleyen, Ivo Storms en Chris Van Looy.

Vorig weekend was er een eerste opendeur waarbij zo’n dertig nieuwe leden werden geworven, meer dan verwacht. In totaal telt Okra Westmalle nu opnieuw 155 leden. Ooit waren dat er meer dan driehonderd, maar dat was in een tijd dat er weinig andere ontspanningsverenigingen waren voor 55-plussers.

Na de warme maaltijd woensdag, verzorgd door de Smaakmakerij vanuit haar kookmobiel, volgde nog een optreden van Jefke Do en Stafke Re uit Lille. De eerstvolgende grote activiteit is het kerstfeest. Wekelijks gaat Okra Westmalle ook fietsen, kaarten of wandelen. Barones Myriam de Jonghe d’Ardoye, de weduwe van Michel van der Straten Waillet, is lid van Okra Westmalle, maar zij was niet op het warme maal. “Ze is de laatste keer in december 2019 nog geweest”, vertelt Leona. “Het is ook normaal dat ze niet meer alle activiteiten bijwoont. In januari wordt zij 105. We hebben aan de rand van de afgrond gestaan, maar zijn blij dat we nu een frisse start kunnen maken.”

Okra Trefpunt Westmalle is weer vertrokken.  

Okra Trefpunt Westmalle is weer vertrokken.  ©  kma

Het nieuw bestuur en de ondersteunende teamleden voor de zaal eetlustigen. 

Het nieuw bestuur en de ondersteunende teamleden voor de zaal eetlustigen. ©  kma

 kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio