De paarden worden opnieuw gekeurd. 

De paarden worden opnieuw gekeurd. © jw

Terug alle remmen los op Heikens kermis

Aartselaar -

Heikens kermis staat voor twee weekends feest in de zuidelijkste wijk van de gemeente. De festiviteiten starten zaterdag 16 oktober met een tentoonstelling in aanloop naar vuurwerk en een jaarmarkt tien dagen later.

 

’t Heiken is een van de kleinste wijken van de gemeente maar op het vlak van feesten zijn ze dat niet. Enkel corona verplichte hen een jaartje in hun kot te blijven. Maar dit jaar pakken ze opnieuw uit met een opvallend programma.

De aanvang mag men nog rustig noemen met de hobbytentoonstelling van de Bezige Bijtjes op zaterdag 16 en 17 oktober, telkens van 14 tot 18 uur.

Het echte feestgedruis gaat op vrijdag 22 oktober van start. Dan staat in een verwarmde feesttent op de parking van café Belle Vue aan de Reetsesteenweg-Oever een quizavond gepland. Op zaterdag 23 oktober biedt deze locatie plaats voor een mosselsouper. Liefhebbers kunnen er vanaf 12u terecht. Zij die na 17u wensen te gaan eten moeten wel vooraf reserveren.

Zondag 24 oktober staat vanaf 14.30u een kaartprijskamp geagendeerd. Om 19u wordt voor de 18de keer een vuurwerk afgeschoten waarna in de feesttent om 20u een bingoavond start.

Topdag blijft maandag 25 oktober. Om 14u zullen juryleden voor de 67ste keer met veel aandacht de paarden die van Willebroek jaarmarkt terugkeren, hercontroleren. Om 15u koppelt de organisatie er de optredens aan van Herbert Verhaeghe, Daisy Thys en Luc Caals. Om 20u sluit men feestelijk af met het traditionele bal.

Bij dit alles moeten ook nog de kermiskramen worden geteld die tijdens de activiteiten geopend zullen zijn. De toegang tot de activiteiten is gratis. (jw)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio