© Patrick De Roo

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Twee dagen geleden had ik een sollicitatiegesprek bij Louis Vuitton in Parijs”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Mohammed El Marnissi (25).

Elien Van Wynsberghe

“Twee dagen geleden had ik een sollicitatiegesprek bij Louis Vuitton in Parijs. Ik ben modeontwerper. In juni ben ik officieel afgestudeerd aan de Antwerpse Modeacademie. Enkele weken terug stond ik nog in Knack en De Morgen. Voor ik aan de modeacademie begon, zat ik op de Kunsthumaniora. Ik woon ondertussen al tien jaar in Antwerpen, maar kom uit het Waasland. Ik probeer altijd te zeggen dat ik uit Antwerpen kom, maar iedereen zegt me you’re not. Dus heb ik geaccepteerd dat ik geen échte Antwerpenaar ben.”

“Hoe mijn sollicitatiegesprek is verlopen? Ik hoop in januari in Parijs te zitten. Ik heb al een heel proces doorlopen. Eerst een Skypegesprek, nadien een gesprek met HR en eergisteren met het designteam. Ik wil er vooral ervaring opdoen. Nadien wil ik terugkomen naar Antwerpen om mijn eigen brand op te richten. Ik ontwerp mannenkledij. Streetwear couture. Dat wordt niet zo heel vaak gedaan.”

“Waarom ik het niet in Parijs wil maken? Ik haal mijn stoffen altijd in Parijs en Londen en ken de steden ondertussen goed genoeg om te weten dat ik er niet wil blijven. Het is er heel moeilijk om een leven op te bouwen en hier in Antwerpen ben ik gelukkig.”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio