De vrouw moest door de brandweer bevrijd worden. 

De vrouw moest door de brandweer bevrijd worden. ©  if

Vrouw (27) in levensgevaar na aanrijding met vrachtwagen, kindje (2) uit wrak bevrijd

In het Vlaams-Brabantse Tielt-Winge is dinsdagmiddag een 27-jarige vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Ook haar twee jaar oude dochter raakte zwaargewond maar de toestand van het meisje is minder zorgwekkend. Dat meldt het Leuvense parket woensdag. Het rijbewijs van de vrachtwagenbestuurder, een man uit Puurs, werd ingetrokken.

Belga

Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30 uur op de Aarschotsesteenweg in Tielt-Winge. De vrouw uit Hoegaarden wilde de Aarschotsesteenweg oprijden vanuit de Roeselberg. Haar auto werd gegrepen door een vrachtwagen die op de steenweg reed.

De vrouw werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis en woensdagochtend verkeerde ze nog steeds in kritieke toestand. Ook haar dochter van twee jaar raakte zwaargewond, maar haar medische toestand is inmiddels stabiel.

Uit de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige bleek dat de vrachtwagenchauffeur, een man uit Puurs, te snel reed. Het parket trok zijn rijbewijs onmiddellijk in voor vijftien dagen. Zijn adem- en speekseltest waren negatief.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio