Tijdens de werken blijft de rijstrook van Geel naar Retie open. 

Tijdens de werken blijft de rijstrook van Geel naar Retie open. © AF

Start werken aan fietspad op N118 een week uitgesteld

Dessel -

De eerste fase in de heraanleg van het fietspad langs de N118 tussen Geel en Retie gaat op maandag 25 oktober en niet op maandag 18 oktober van start.

Omwille van de werken aan de N18 ter hoogte van Werbeek in Retie worden de werken aan de N118 met een week uitgesteld. De eerste fase in de heraanleg van het fietspad tussen Geel en Retie start dus pas op 25 oktober in plaats van 18 oktober, zoals eerder werd aangekondigd.

Tijdens de werken wordt één rijstrook volledig afgesloten en geldt er dus eenrichtingsverkeer op de Geelsebaan in Dessel. De rijstrook van Geel naar Retie blijft open, maar het verkeer van Retie naar Geel moet een omleiding volgen. Verkeer minder dan 3,5 ton wordt omgeleid via Hofstraat, Kwademeer, Bergenstraat en Brasel. Voor vrachtvervoer van meer dan 3,5 ton loopt de omleiding via Broekstraat, Boeretangsedreef en Kastelsedijk. Ook het fietspad wordt afgesloten aan de zijde van de werf. Voor fietsers is er vanaf maandag een dubbelrichtingsfietspad voorzien. De werken duren al zeker tot maart 2022. (af)

MEER OVER Mobiliteit Kempen