In onder andere Aartselaar kan er al in openlucht buiten het gemeentehuis getrouwd worden. 

In onder andere Aartselaar kan er al in openlucht buiten het gemeentehuis getrouwd worden. © JW

Trouwen op locatie is voorlopig nog niet mogelijk in Nijlen

Nijlen -

Oppositieraadslid Jan Verbraecken (N-VA) zou graag willen zien dat koppels ook in Nijlen op een locatie buiten het gemeentehuis zouden kunnen trouwen. Maar voorlopig wil het gemeentebestuur daar niet op ingaan.

“Wij stellen voor dat onze inwoners ook een huwelijk kunnen afsluiten buiten de muren van het gemeentehuis. Vroeger gingen de mensen standaard van het gemeentehuis naar de kerk, maar mensen zoeken nu ook meer naar alternatieve ceremonies. De gemeente zou een locatie kunnen aanbieden op gemeentelijke grond op een neutrale plaats. Daar kan er gehuwd worden door de burgemeester of een schepen en kunnen koppels daarna nog de mogelijkheid krijgen om een eigen ceremonie te doen”, stelde Jan Verbraecken voor in de gemeenteraad.

“Huwen is een speciale dag, sommigen doen het zelfs meer dan één keer omdat het zo speciaal is. Verschillende gemeenten hebben al werk gemaakt van een extra locatie. Het zou een mooie geste zijn als wij dat ook zouden doen, bijvoorbeeld aan ’t Hofke.”

“Voorlopig zijn enkel de trouwzaal en het gemeentehuis aangeduid als trouwlocatie”, zegt burgemeester Paul Verbeeck (CD&V). “In andere gemeenten was de coronacrisis vaak de aanleiding om een extra locatie te zoeken. Onze trouwzaal heeft cachet en is ruim en eigentijds, dus lijkt ons dat niet nodig. We zien ook wel wat praktische problemen, bijvoorbeeld voor het opstellen en opruimen van de locatie, internetverbinding om alles te registreren en de verplaatsingen door de ambtenaar. We zouden de huidige werkwijze dus voorlopig willen behouden.”  beprMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio