© Gazet van Antwerpen

Amerikaanse blogster Gabby Petito stierf door wurging, enkele weken voor ze werd gevonden

De 22-jarige Amerikaanse blogster Gabrielle ‘Gabby’ Petito is omgekomen door wurging, drie tot vier weken voor haar lichaam werd gevonden. Dat heeft de wetsdokter verklaard die de autopsie op haar lichaam heeft uitgevoerd.

jvhBron: CNN

De familie van de 22-jarige Petito sloeg begin september alarm, nadat haar vriend Brian Laundrie zonder zijn vriendin terugkeerde naar huis in Florida, en weigerde te vertellen waar Petito zich bevond. Enkele dagen later sloeg de man op de vlucht, kort daarna werd het lichaam van zijn vriendin dood aangetroffen in een nationaal park in Wyoming.

LEES OOK: Hij tekende bebloede prinsessen en wilde “bij Gabby blijven tot de dood”: Brian Laundrie, de man naar wie de hele wereld op zoek is

Voorlopig onderzoek had al uitgewezen dat Petito was vermoord, maar voor een definitief rapport was het wachten tot de lijkschouwer het lijk van de vrouw grondig had onderzocht. Dat rapport bevestigt nu dat het inderdaad gaat om moord, en dat Petito door wurging om het leven werd gebracht.

FBI-onderzoek

Het tijdstip van overlijden wordt geschat op drie tot vier weken vooraleer het lichaam van Petito werd gevonden, op 19 september. Dat tijdstip zou ongeveer samenvallen met de periode waarin de vrouw samen met Laundrie voor het laatst levend werd gezien. Blue voegde nog toe dat hij niet meer informatie kon geven omdat het onderzoek van de FBI nog loopt.

Laundrie is nog steeds niet opgedoken. Hij wordt officieel nog niet verdacht van de moord, al beschouwt de Amerikaanse publieke opinie hem wel als de vermoedelijke moordenaar. De politie en de FBI bestempelen hem inmiddels als ‘person of interest’ en speuren al wekenlang intensief naar de man.

Dat de Amerikaanse en internationale media uitvoerig berichtten over de verdwijning en later moordzaak, kwam hen op kritiek te staan omdat het opnieuw een zaak met een jonge, witte vrouw betreft, terwijl tientallen gelijkaardige zaken met gekleurde vrouwen amper door de media worden opgepikt.

LEES OOK: Een mysterieus sms’je, een boek over dode vrouwen en een stenen kruis: de laatste ‘vondsten’ in de zaak rond Gabby Petito